Elhunyt Kanye West édesanyja

Vágólapra másolva!
Múlt vasárnap elhunyt az idén 50 Centet is legyőző rapper, Kanye West édesanyja. Dr. Donda West mindig is fontos szerepet töltött be fia életében, és éveken át menedzselte fia pénzügyeit, valamint Kanye alapítványát.
Vágólapra másolva!

Kanye West édesanyja múlt vasárnap váratlanul, tragikus hirtelenséggel hunyt el.

Az 58 esztendős asszony otthonában lett rosszul, légzése egyik pillanatról a másikra állt le, majd azonnal kórházba szállították, ahol már nem tudták újraéleszteni. Donda Westet nemrég operálták meg és vélhetően a műtét után fellépő komplikáció okozta a halálát. A család további információt nem árult el és megértést kért a sajtótól.

Dr. Donda West és fia kapcsolata híresen szoros volt. Az édesanya egyedül nevelte fel Kanyét, miután férje egyedül hagyta őket, amikor még Kanye alig hároméves volt. Így mindenben fia mellett állt: a kezdetektől fogva támogatta fia zenei ambícióit, Kanye karrierének beindulása óta pedig az összes pénzügyi feladatot magára vállalta, valamint Kanye személyes alapítványát is ő gondozta.

Kanye maga is elég sokat beszélt édesanyjával való kapcsolatáról, egyik dalát a Hey Mama-t annak idején neki írta a most 30 éves rapper. A Hey Mama Kanye 2005-ös, kereskedelmi áttörést hozó Late Registration albumán látott napvilágot. Donda idén májusban pedig tollat ragadott és könyvet írt fiáról, a Raising Kanye: Life Lessons from the Mother of a Hip-Hop Star címmel. Fő feladatának mégis csak Kanye alapítványát tartotta: a Kanye West Alapítvány olyan fiataloknak próbál segítséget nyújtani, akik olvasási problémákkal küzdenek vagy egyéb tanulási nehézség miatt könnyebben kibukhatnak az iskolai rendszerből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!