Vágólapra másolva!
Az európai tőzsdéken sincs jó hangulat nyitás után, mivel esni kezdtek az indexek, elsősorban az iraki, orosz-ukrán feszültségek fokozódása miatt. Itthon szintén lejtmenet látható, és az OTP gyengélkedése is folytatódik.
Vágólapra másolva!
  • Az amerikai és ázsiai piacokon uralkodó rossz hangulat után az európai börzéken is folytatódik az esés. Nyitás után 0,5-1,1 százalékos mínuszok alakultak ki, amivel a főbb részvényindexek új 4-6 havi mélypontokra kerültek.
  • A mai rossz hangulatot az okozhatja, hogy a hírek szerint a Hamász folytatja Izrael bombázását, miután ma lejárt a két fél közötti tűzszünet. Ezen túl olyan médiajelentések is megjelentek, melyek szerint az USA légicsapásokat mért Irakban az iszlamista fegyveresekre, bár ezt a Pentagon cáfolta. Barack Obama szerint csupán felhatalmazást adott a katonai csapásokra, de eddig csupán humanitárius segélyek ledobása történt meg – írja a WSJ. Emellett az orosz-ukrán feszültségek, és a Nyugat és Oroszország közötti szanckióháború is aggaszthatja a befektetőket.
  • Az Allianz nettó profitja 11 százalékkal, 1,76 milliárd euróra nőtt a második negyedévben éves alapon. Ez az elemzői várakozásokat is felülmúlta (1,55 milliárd euró). Az időszakban a vártnál alacsonyabb összegeket kellett kifizetnie a biztosítónak a különböző természeti csapások után, ráadásul az élet- és egészségbiztosítási üzletág is erősen teljesített, mivel közel felével nőtt meg a profitja. A részvény egyelőre nem mutat elmozdulást az eredményekre.
  • A rossz nemzetközi részvénypiaci hangulatban a BUX is gyengélkedik, mivel fél százalékkal esik nyitás után.
  • Az OTP továbbra sincs formában, 0,6 százalékos csökkenésével már a 3800 forintos szintre érkezett meg, ami támaszként funkcionálva esetleg megállíthatja az esését.
  • A többi blue-chip közül a Magyar Telekom 0,3 százalékkal, a Mol 0,1 százalékkal gyengül, a Richter viszont minimális pluszban található nyitás után.
  • A forint erősödni kezdett reggel, és 316 alá került az euróval szembeni árfolyama.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!