Vágólapra másolva!
Az utóbbi bő félév legerősebb hetét zárhatják az ázsiai tőzsdék, miután ma is emelkedéseket láthatóak a Távol-Keleten. Amerikában szintén jó hangulat uralkodott tegnap, és az indexek tovább korrigálták az elmúlt napok esését.
Vágólapra másolva!

ÁZSIA: Jó hetet zárnak a tőzsdék

  • Március óta a legjobb hetüket zárhatják a vezető tőzsdék Ázsiában, miután az egy héttel ezelőtti nagyobb esések után magukra találtak, ahogyan enyhültek a befektetői félelmek a geopolitikai feszültségekkel kapcsolatban. Pénteken a legjobb teljesítményt a kínai börzék mutatják.
Forrás: Investor.hu

USA: Bevásárolt a Coca-Cola

  • A Coca-Cola (NYSE) 2,2 milliárd dollárt fizet a Monster energiaitalokat is gyártó Monster Beverage (Nasdaq) cég 16,7 százalékáért. A Coca-Cola így kívánja növelni jelenlétét a gyorsan bővülő energiaital-piacon, miután a saját piacán nem volt túl acélos az eladásainak növekedése az utóbbi időkben. A Monster 22,3 százalékot ugrott a hírre piaczárás után, míg a Coca-Cola 1,4 százalékot erősödött.
  • Folytatódott az emelkedés tegnap az amerikai tőzsdéken, ahol 0,4 százalék körüli pluszt szedtek össze a részvényindexek. Az erősödést segíthették Putyin tegnapi szavai is, melyben az orosz elnök az ukrán krízis mielőbbi megoldását sürgette. Az aktivitás azonban az átlagosnál alacsonyabb volt, és mérsékeltebb forgalom mellett tudtak emelkedni a tőzsdemutatók.
Forrás: Investor.hu
  • 14 hónapos mélypontra, 2,4 százalékra esett vissza az amerikai tízéves állampapír-hozam. A hozamcsökkenésben a tegnapi nagyon erős amerikai állampapír-aukció is szerepet játszott, melyen kimagasló kereslet mellett több hónapja nem látott alacsony aukciós átlaghozamok mellett adtak el hosszú lejáratú államkötvényeket.
  • Történetük során először átlépték a 200 ezer dolláros szintet a Berkshire Hathaway (NYSE) A sorozatú részvényei. Warren Buffett cégének papírjai idén már nagyjából 16 százalékot raliztak, melynek köszönhetően Buffett vagyona is tovább bővül, mivel a híres befektető birtokolja az A sorozatú részvények 38 százalékát.
  • A vártnál jobb eredményeket ért el a második negyedévben a JC Penney (NYSE). A kiskereskedelmi-lánc részvényenkénti vesztesége 75 centre csökkent (várt: 93 cent), míg az árbevétele 2,66 milliárd dollárról 2,8 milliárd dollárra emelkedett (várt: 2,79 milliárd dollár). A vállalatnál jól haladnak az új stratégiával, ezt mutatja, hogy a legalább egy éve nyitva lévő üzletek forgalma 6 százalékkal ugrott meg, és a bruttó margin is emelkedni tudott. Az eredményekre 3,2 százalékot erősödött a részvény piaczárás után.
  • Elutasította a brazil Cutrale Group és Safra Group 611 millió dolláros felvásárlási ajánlatát a Chiquita Brands (NYSE). A brazilok 13 dolláros részvényenkénti ajánlata túlságosan alulértékeli a céget a Chiquita vezetősége szerint. Emiatt a világ legnagyobb banántermelője folytatja az ír Fyffes (Dublin) tervezett felvásárlását. A hírre a Chiquita 0,4 százalékot gyengült piaczárás után.
  • A második negyedévben 15 százalékkal több okostelefont adott el a BlackBerry (Nasdaq), mint egy évvel korábban. A gyártó eladásai 1,5 millió darabra ugrottak fel, ami arról árulkodik, hogy jól haladnak a John Chen vezérigazgató irányításával végbemenő átszervezések. A BlackBerry elsősorban a vállalatokat, kormányzati szerveket célozza az új stratégiája keretében. A részvény 1,4 százalékot drágult tegnap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!