Horvátországba is lehet utazni bármilyen oltással

Zágráb, 2021. április 22. Védőmaszkot viselő járókelő Zágrábban 2021. április 22-én. Az egészségügyi hatóság szerint rekordszámú 2885 embernél mutatták ki egy nap alatt a koronavírus-fertőzést, 46 pedig meghalt a vírus előidézte betegségben Horvátországban. MTI/EPA/Antonio Bat
Vágólapra másolva!
Magyarország és Horvátország megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat, és mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter azt mondta, már folynak a tárgyalások a szomszédos országokkal arról, hogy azok a magyar állampolgárok, akik már megkapták az oltást, szabadon utazhassanak.

"Ma sikerült lezárni a tárgyalásokat Horvátországgal. Megállapodtunk arról, hogy kölcsönösen elfogadjuk az egymás által kiállított oltási igazolványokat, és mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között. Így azok a magyar állampolgárok, akik már megkapták az oltást, karantén és tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak Horvátországba" - hívta fel a figyelmet a külügyminiszter.

Hozzátette, hogy a technikai részletek a tárca konzuli szolgálatának honlapján lesznek megtalálhatók.

- mondta Szijjártó Péter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!