Hogyan kombinálhatjuk cipőinket különféle öltözékeinkkel?

Vágólapra másolva!
Alapvetően a cipőket és a ruházatot három fő kategóriába szokás besorolni: hétköznapi, sportos és elegáns viseletre. Igaz, manapság már könnyebben átjárhatóvá váltak ezek a kategóriák. Viszont régebben még igen éles volt a határvonal köztük. Az elmosódás ellenére is be lehet bizonyos szempontok alapján kategorizálni őket, ami sokat segít a megfelelő szettek kialakításában.
Vágólapra másolva!
Forrás: answear.hu

Mégis hogyan lehet meghatározni egy stílus irányvonalát a három kategória szerint? Hétköznapi viselet esetében minden olyan cipőt és ruházatot ide értünk, amiket utcára, kiránduláshoz vagy csak a boltba elugrani veszünk fel. A második kategória a sportos ruházatot takarja. Ez erősen összemosódhat a hétköznapi viselettel, legalábbis manapság. A harmadik kategória az elegáns megjelenést jelenti. Itt előtérbe kerülnek a finomabb anyagok, amelyeket például a sérülékenységük miatt sem szokás hétköznapokon hordani. Fontos azonban kiemelni, hogy ez a három kategória csupán csapásvonalként szolgál. Nagyon sok a köztes átmenet és keveredés a stílusok között. Mégis kijelenthetjük, hogy vannak egyértelműen utcai, elegáns és sportos fazonok mind a női, mind pedig a férfi cipők és a ruházat tekintetében is. Leginkább a cipőknél szoktunk elbizonytalanodni, aminek az az oka, hogy a különféle stílusok keveredésével már nehezebb elsőre eltalálni, hogy milyen lábbelit érdemes hordanunk a különféle ruházatokhoz. Az alábbiakban ezt fogjuk alaposabban szemügyre venni.

Milyen cipőt válasszuk utcai viselethez?

Az utcai viseletnél már nem ritka, hogy egyaránt hordhatunk elegánsabb és sportosabb darabokat is a mindennapokban. Ezek mindegyike passzolhat egy átlagos öltözékhez. Valójában kizárólag az ízlésünkön múlik. Például a legtöbb félcipő, ami letisztult, egyszínű darab, megfelelő lehet egy alkalmibb szetthez is. A talpra és hölgyek esetében a sarkakra érdemes figyelni ilyenkor. Többek között az ilyen univerzális női cipők az answear.hu oldalán elérhetőek.

Forrás: answear.hu

Mivel kombinálhatunk egy elegáns cipőt?

A kisestélyit és az öltönyt leszámítva egy elegánsabb lábbelit egyaránt felvehetünk például randira, állásinterjúra vagy szórakozóhelyre. A legtöbb egyszínű, stílusos darab remekül passzol akár egy farmerhoz is. A lényeg, hogy kiöltözősebb eseménynél azért a kifejezetten alkalmi öltözéket válasszuk. Minden más alkalomra megfelelően tudunk kombinálni egy elegánsabb cipőt félelegáns ruházattal.

Sportos cipők és kategóriák

A sportosabb darabok a sneakerek terén teljesedtek ki igazán az urak esetében. Elegáns, utcai és kifejezetten sporthoz illő darabok is készülnek manapság. Ezért itt tényleg a szín és az anyaghasználat, ami meghatározza a viselhetőségük jellegét. Viszont általánosságban elmondható, hogy a színes és világos darabok kizárólag utcai vagy sportos viselethez illenek. Az egyszínű, minimalista darabokat azonban már egy félelegáns megjelenéshez is bátran hordhatják az urak. Akár zakó és szövetnadrág mellé is stílusos, elegáns megjelenést kölcsönöz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!