A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Vb-futamot akarnak a Budapest-raliból

Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Magyar Nagydíj mellett az Európa Kupában tízszeres szorzójú Budapest-rali lesz az év legnagyobb hazai autósport-eseménye. Ezt Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter mondta a témában tartott budapesti megbeszélésen, amelyen a nagyszabású viadal támogatói vettek részt.
Vágólapra másolva!

"Azt szeretnénk, ha az évek óta rendkívül sikeres verseny mielőbb elérné a húszas szorzót. A fővárosnak, a vállalkozóknak, a turizmusnak szüksége van ezekre a nemzetközi megméretésekre" - hangsúlyozta Kovács Kálmán.

Rusznák Imre, a Fővárosi Közgyűlés kereskedelmi és turisztikai bizottságának elnöke elmondta, hogy a Budapest-rali - ahogy korábban - az idén is bekerült a főváros nagyrendezvényei közé. "Tavaly emlékezetes versenyt bonyolítottak le a szervezők, 35-40 ezer ember izgulta végig az újpesti rakparton a prológot, s ez várhatóan az idén is így lesz. A távlati célunk, hogy egyszer s nem a távoli jövőben világbajnoki futamot rendezhessen a magyar főváros."

Ezután dr. Simon Lajos, a Budapest Autósport Egyesület szervezőbizottságának elnöke adott áttekintést a már eddig elvégzett munkáról és a rendezők előtt álló feladatokról.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) motorsport-világtanácsa október 20-án kiválónak minősítette a Budapest-rali rendezését, ezért számít 10-szeres szorzójú Európa Kupa-futamnak az idén augusztus 6. és 8. között megrendezésre kerülő népszerű verseny.

Augusztusban az ifj. Tóth János, Tóth Imre (Peugeot 206 WRC) páros sikerével fejeződött be a nemzetközi Michelin Budapest Rallye.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!