A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Motorozás Ausztriában - Mariazell és környéke

Vágólapra másolva!
Bár a magasabban fekvő európai sí régiókban még javában tart a szezon, és hazánkban is még jócskán csúszósak, porosak a hegyi utak, azért nem árt már most tervezgetni a motoros túraszezont.
Vágólapra másolva!

A magyarországi utak egyelőre nem alkalmasak önfeledt motorozásra, az aszfalt még jócskán magán viseli az elmúlt tél nyomait. A legtöbb, szép időben kanyargásra alkalmas hegyi úton vízátfolyások, megszáradt sár, por, több helyen pedig a sózás-szórás nyomai nehezítik a motorosok életét.

Érdemes évadnyitó, vagy nagyobb túra keretében kilátogatni Ausztriába, akár egy hosszú hétvégére, vagy akár csak egyetlen napra. A koránkelésért, de még az autópályázásért is bőven kárpótol a hegyek látványa és levegője, és az itthoni viszonyokhoz képest hibátlan aszfalt.

Nyugati határainkhoz legközelebb Mariazell és környéke esik, igazi, hamisítatlan alpesi környezettel, és a motorosokra felkészült lakosokkal. Hegyeshalomtól autópályán körülbelül 330 kilométerre fekszik Mariazell, a város elérésére a leggyorsabb útvonal Bécset elkerülve as S31-S4-A2 autópálya-S6-os, majd arról letérve a B23-ason tehető meg.

Bécsújhelytől nem messze, az A2-es autópályáról lehajtva igen hamar, többféle útvonalon is meg lehet közelíteni a környékbeli motorosok paradicsomát. A Salza folyó amellett, hogy kiválóan alkalmas tavaszi vadvízi evezésre, a völgyben elnyújtott kanyarokkal teletűzdelt úton lehet végigmotorozni.

A kissé mozgalmasabb programra vágyók mindenképp ejtsék útba a sí régió központját, Mariazellt. Ide északabbról is lehet érkezni, Annabergen át, megcsodálva az Erlaufsee gyönyörű panorámáját. (B20-as út) Az Annaberg-Ulreichsberg-Gscheid szakasz az LH101 jelű úton igazi csemege, alapvetően gyors út, néhány nagyszerű kanyarral megtűzdelve. Az Annaberg-Mariazell távolság körülbelül 25 kilométer.

Többnapos túra esetén, Mariazell bázissal csillagtúrát lehet szervezni dél felé, kanyargós úton végigmotorozni Au városán át Kapfenberg felé. (B20-as út, nagyobb tempójú túra.)

Nyugatra Wildalpenen, Göstlingen és Lunzon keresztül az Ybbs vonalát követve lehet egy nagy kört téve visszamotorozni Mariazellbe. (B24-es út, állomások: Palfau, Wildalpen, Gusswerk.)

Mariazelltől északra kétféle útvonal is kínálkozik, mindkettő tele jobbnál-jobb kanyarokkal. A B28-as út Puchenstuben - Wienerbrück viszonylatban, mindkét irányban a környékbeli és a távolabbról érkező motorosok kedvelt helye. A környéken körülbelül 50 kilométeres sugarú körben akár egész nap is lehet motorozni akár úgy, hogy ugyanazon az úton kettőnél többször nem kell végigmenni.

A terület bejárásakor mindenképpen figyelembe kell venni, hogy az említett utak nagyrészt természetvédelmi és lakott területeket is érintenek.

Ossza meg élményeit másokkal is!

Túra rovatunk felvirágoztatására sok szeretettel várjuk olvasóink élménybeszámolóit és útleírásait bel-, illetve külföldi gurulásaikról. A tetszőleges hosszúságú gyöngyszemeket erre (motor@origo.hu) címre kérjük elküldeni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!