Vágólapra másolva!
A Genfi Autószalonon két átdolgozott smart is bemutatkozik, méghozzá nem is akármilyenek. A smart házi tuningcége, a Brabus ugyanis a második generációs fortwo-hoz is hozzányúlt.
Vágólapra másolva!

Annak idején nagy meglepetésnek számított, hogy az első smartokból készült sportos tuningverzió is. A konstrukció alapvető célja az volt, hogy egy kis fogyasztású környezetbarát bevásárló autó hozzanak létre, ebbe viszonylag furcsán festett egy 100 lóeőrs méregzsák. A második generáció megjelenésével viszont az vált érdekessé, hogy elmaradt a hírhedt Brabus verzió, de erre már nem kell sokat várni.

Forrás: [origo]


A német tuningcég ugyanis Genfben előáll két a fortwo-ra épülő modellel, a smart fortwo Brabus-szal, valamint a Brabus Xclusive-val. Mindkettőben egy átdolgozott háromhengeres motor dolgozik, ami a kúrának köszönhetően 98 lóerős teljesítmény és 140 Nm-es nyomaték leadására képes. Ehhez még hozzátartozik, hogy a mindössze 770 kg-os súlyának köszönhetően 7,8 kg jut minden lóerőre, ami meglehetősen jól fest egy ilyen kaliberű autónál.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


A fortwo Brabus egyéni kerekeket, ködlámpákat és sportkipufogókat is kapott, a hátsó kerékíveket a sportosabb benyomás kedvéért pedig kiszélesítették. Új, feszesebb felfüggesztésének köszönhetően az autó 15 centivel lejjebb lett ültetve. A valamivel drágább Xclusive karosszériájához elülső spoiler és oldalküszöb is tartozik. Belül háromküllős kormánykerék és a Brabus légzsákrendszere fogadja az utazót. A két smart a svájci bemutató után várhatóan az év közepétől kerül az autókereskedésekbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!