A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Hivatalos adatok a Mini Countrymanről

Vágólapra másolva!
A keddi kiszivárogatás után szerdán már a Mini Countryman hivatalos adatai is kiderültek. Ősszel kezdődik az értékesítés.
Vágólapra másolva!

Kedden leleplezték, szerdán pedig minden lényeges kiderült a Mini első szabadidő-autójáról, a Countrymanről. Három benzines és két dízelmotorral lesz kapható még idén, a One D 90 lóerős teljesítményétől a Cooper S Countryman 184 lóerejéig tart a kínálat. Az átdolgozott 1,6-os csúcsmotorban a turbófeltöltő twin-scroll, azaz kettős leömlésű változata dolgozik közvetlen befecskendezéssel és folyamatosan változó szelepvezérléssel, 2010-től a Mini Cooper S-ek is ezzel futnak..

Hatfokozatú manuális váltó jár alapáron minden modellhez, a benzinesek a hatfokozatú hagyományos automatával is kérhetőek. Ahogy újabban minden BMW-s modell, a Countryman is fogyasztáscsökkentő extrák sokaságával büszkélkedhet, start-stop és fékenergia-visszanyerő rendszert, valamint a váltás idejére figyelmeztető nyilacskákat is beépítettek.

Az emelt futóműbe előre MacPherson rugóstagok, hátulra többlengőkaros rendszer került, elektromos a kormányrásegítés, a menetstabilizáló (DSC) az alapfelszereltség része. A DSC a Cooper S és Cooper D változatokban részlegesen önzáró, elektronikus differenciálzár-funkciót is kap. A Countryman az első Mini, mely összkerékhajtással (All4) is rendelhető, utóbbi elektrohidraulikus rendszerű, alapesetben a nyomaték ötven százalékát küldi a hátsó tengelyre, de akár száz százalékra is képes.

Alapesetben négy üléssel szerelik a Countrymant, de felár nélkül kérhető hagyományos, háromszemélyes hátsó pad is. 60:40 arányban dönthetők a hátsó ülések, a csomagtartó térfogata 350 és 1170 liter között változhat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!