A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elektromos prototípusok és új Supra a Toyotánál

Vágólapra másolva!
Tojoda Akio, a Toyota főnöke jóváhagyását adta az új Supra fejlesztésére. Elektromos prototípusokat készített a RAV4-ből és a Lexus RX-ből a japán gyár partnere, a Tesla.
Vágólapra másolva!

Tojoda Akio, a Toyota első embere szívesen látná, ha visszatérne a japán gyár kínálatába a Supra, a maga részéről jóváhagyta a fejlesztési programot. Felhívta viszont a figyelmet arra, hogy mások részéről van esély némi ellenállásra, így nem biztos, hogy valaha is elkészül a modell.

Tojoda örülne, ha már a közeljövőben tesztelnék a sportkocsit, de hiába elnök, nem kizárólag az ő akarata dönt a kérdésben. Az Autocar szerint legkorábban 2013-2014-re készülhet el az új Supra, melynek fejlesztése jelenleg párhuzamosan zajlik a Subaruval közösen készített FT-86-tal. Tanulmányként a 2007-es FT-HS jelezte előre az új Supra lehetséges formavilágát.

Egy másik hír szerint a Toyota elektromos partnere, a Tesla elkészítette az első villanyos prototípusokat, állítólag a RAV4-be és a Lexus RX-be került elektromos hajtáslánc. A hírről a Businessweek számolt be egy projekthez közel álló személy beszámolójára hivatkozva, a Toyota ugyanakkor nem erősítette meg a modellek létezését. Nemrég a Tesla egyik vezetője beszélt arról, hogy a cég július végéig két elektromos prototípust ad át a Toyotának, ezek lehetnek a szóban forgó modellek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!