A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Elvették a cseh közlekedési miniszter jogosítványát

Vágólapra másolva!
Szabálysértés miatt fél évig nem ülhet a volán mögé a cseh közlekedési miniszter.
Vágólapra másolva!

A nymburki városi tanács illetékes hivatalának döntése értelmében Vít Bárta júliusban azzal vétett a szabályok ellen, hogy saját esküvője után egy hivatalosan be nem jegyzett autót vezetett közúton. A hivatal ötezer koronás pénzbüntetést is kirótt a miniszterre, amely az ilyen esetekben kiszabható büntetés alsó határán van.

"Semmi esetre sem kívánom a döntést megfellebbezni. Egyrészt azért, mert az ilyen esetekben a döntéseket egyszerűen el kell fogadni. Másrészt viszont azért sem, mert a fellebbezéskor az ügy a közlekedési minisztérium egyik bizottsága elé kerülne, amely nekem van alárendelve. Ez egyértelműen konfliktus lenne magánügyeim és hivatali ügyeim között, s ezt mindenképpen el akarom kerülni" - magyarázta Bárta.

Az érvényes szabályok szerint a miniszternek most öt napja van arra, hogy a városi hivatalban leadja vezetői jogosítványát, amelyet fél év múlva visszakap.

Vít Bárta és Katerina Klasnová, a képviselőház alelnöke, a Közügyek párt két vezető politikusa július 10-én házasodott össze. Az újdonsült férj az esküvő után egy luxus sportkocsiban vitte sétakocsikázásra feleségét, a kocsi azonban nem volt hivatalosan bejegyezve, s csak papírból készült rendszámot viselt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!