A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNKrizsán Xénia
19:35AtlétikaHétküzdés - súlylökés
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

A féklámpák miatt is milliónyi autót hív vissza a GM

chevrolet malibu
Vágólapra másolva!
Rozsdásodhatnak a kábelek, ezért nem látszik, ha valaki fékez.
Vágólapra másolva!

Nem ért véget a General Motors visszahívási hulláma, az amerikai gyártó öt újabb meghibásodás miatt további hárommillió autót hívott vissza csütörtökön. Ezzel csak az idén 12,8 millió visszahívott autónál tart a cég.

A legtöbb autót (2,7 millió darabot) érintő új hiba a hátsó lámpák meghibásodása. Az érintett modellek közé tartozik a Chevrolet Malibu (2004-2012), a Pontiac G6 (2005-2010) és a Saturn Aura (2007-2010). A GM szerint több száz panasz érkezett a céghez a hátsó lámpák miatt, sőt 13 ütközés is történt. Ezekben két ember sérült meg, de halálos áldozat nem volt.

Forrás: Chevrolet

A másik négy visszahívás a Chevrolet Malibu és Corvette modelleket, valamint a Cadillac CTS különböző évjáratait érinti. A legtöbb meghibásodott autót az Egyesült Államokban értékesítették. Mivel a GM az elmúlt hónapokban komoly kritikákat kapott a minőségi problémák miatt, a cég a Toyotához hasonló módon reagált: a legkisebb hibák miatt is nagy visszahívásokat hirdet, így jelezve, hogy kiemelt fontosságúnak tartja a biztonságot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!