A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában a Puskás Akadémia Mikael Soisalo 89. percben lőtt góljával 1-0-ra nyert az örmény Ararat vendégeként.

A Puskás Akadémia eredetileg a Konferencia-liga második körében is szerepelt volna, azonban kisorsolt ellenfele, az ukrán Dnyipro-1 időközben csődbe ment. Ezek után a párharcból mérkőzések nélkül jutott tovább a magyar csapat, ugyanis az UEFA mindkét találkozót 3-0-s eredménnyel a javára ítélte.

Az örmény Ararat ellen kezdett idegenben Hornyák Zsolt együttese, a pályán pedig sokáig kiegyenlített csata zajlott, ám az utolsó percekben egy végletekig kijátszott támadás után vezetést szerzett a felcsúti csapat. 

A 89. percben Jonathan Levi teljesen üresen kapta meg a labdát a bal szélen, majd középre passzolt, ahol a szintén üresen érkező Soisalo könnyedén a kapuba helyezett.

Puskás Akadémia FC
A Puskás Akadémia fontos lépést tett a továbbjutás felé
Fotó: puskasakademia.hu

A jereváni sikerrel az NB I-et két győzelemmel kezdő felcsútiak továbbra is százszázalékosak a 2024/2025-ös szezonban. 

A Puskás Akadémia nagy lépést tett a továbbjutás felé, siker esetén pedig a főtáblára kerülésért sorra kerülő negyedik selejtezőkörben az előző két kiírás olasz döntőse, a Fiorentina várhat rá.

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:
Ararat (örmény)-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)
Jereván, v.: Kristoffer Hagenes (norvég)
gólszerző: Soisalo (89.)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!