A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A legjobb szolgálati Audi sietős politikusoknak

Audi S8 Plus
Vágólapra másolva!
Évekkel ezelőtt nagy felháborodást váltott ki Lázár János lézerblokkolós Audi S8-asa, pedig ha valaminek, hát az utódmodellnek garantáltan meg fog gyűlni a baja a traffipaxokkal. Az S8 Plus ugyanis már 600 lóerő felett jár.
Vágólapra másolva!
Forrás: Audi

Nehéz helyzetben van, aki az Audi-BMW-Mercedes trió csúcsmodelljeiből szeretne választani. Az S-osztály nagyon népszerű, és a vadonatúj 7-es is hihetetlen technikát vonultat fel, úgyhogy most az ingolstadti márkánál is belehúztak. A Frankfurti Autószalonon bemutatták az Audi S8 Plus-t, amely a sorozat eddigi legerősebb tagjaként tündökölhet a német autópályák belső sávjában.

Forrás: Audi

A legfontosabb újdonság a motortérben dohogó négyliteres V8 TFSI, mely két darab turbófeltöltőn keresztül kapja a levegőt.

A mérnökök addig faragták, míg végül 605 lóerőt és 700 Nm-t préseltek ki belőle,

utóbbi túltöltéssel 750 Nm-re növelhető.

Forrás: Audi

Ezzel a mozdonynyi erővel

a hatalmas autó 3,8 másodperc alatt ugrik 100-ra

és a végsebessége 305 km/h. Érdekesség, hogy ez is elektronikusan korlátozott adat, ám a másik két gyártótól ellentétben nem 250-nél fogják vissza a száguldást.

Forrás: Audi

Külsőleg szinte semmi sem utal a bődületes teljesítményre, csupán a különleges 21 colos felnik, a széria elhelyezett karbon-kerámia fékek, az egyedi sportkipufogók. Belül piros cérnával varrt és bőrrel borított sportülések, szálcsiszolt alumínium és zongoralakk berakások jelzik a topmodellt. Az Audi A8 Plus novembertől már megvásárolható, ára Németországban 145 200 euró, azaz kb. 45 millió forint lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!