Ennél szebb Aston Martin talán még nem készült

aston martin db11
Vágólapra másolva!
A Genfi Autószalonon lerántották a leplet az Aston Martin vadonatúj sportkocsijáról, a DB11-ről.
Vágólapra másolva!

Az Aston Martin nemrég indította el a megújulását jelentő "Second Century" stratégiát, ennek az első modellje a DB11. Noha felfedezhetők az autón a márka tipikus stílusjegyei, ez a sportkocsi valóban újszerűnek tűnik, ennél szebbet az utóbbi időben biztosan nem készítettek az angolok.

Forrás: Origo

Nemcsak a forma, hanem a motor is új: házon belül fejlesztették az 5,2 literes, duplaturbós V12-est, amelynek csúcsteljesítménye 608 lóerő 700 Nm-es csúcsnyomaték mellett. Ennél erősebb szériagyártású autója még nem volt az Aston Martinnak, százas tempóra 3,9 másodperc alatt gyorsul.

Forrás: Origo

Az új motorhoz nyolcfokozatú ZF automata váltó kapcsolódik, több vezetési mód közül választhat a vezető. Teljesen új, könnyebb és erősebb alumínium vázra épül az autó, az aerodinamikát az alapjaitól gondolták újra.

Forrás: Aston Martin

A kabinba a Daimlerrel kötött megállapodásnak hála a legmodernebb technológiák kerültek, a műszerfalat például 12 colos színes kijelző helyettesíti. Egy második, 8 colos kijelzőt kapott a szórakoztatórendszer, amely egyes gesztusokat is felismer.

Forrás: Aston Martin

Az első autók 2016 végén kerülnek a megrendelőkhöz, a németországi alapár átszámítva 63 millió forint.

Forrás: Aston Martin
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről