A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Új gyorsforgalmi utat adtak át Magyarországon

autópálya m70
Vágólapra másolva!
Megnyitották az M80-as gyorsforgalmi autóút Vasszentmihály és Rábafüzes közötti 6,6 kilométeres szakaszát, amelyet csütörtök délutántól használhatnak a közlekedők.
Vágólapra másolva!

A beruházásnak köszönhetően jelentősen csökken Rönök és Szentgotthárd-Jakabháza községek átmenő forgalma, de amennyiben osztrák oldalon is elkészülnek az S7-es autóút és az országhatár között tervezett fejlesztések, Rábafüzest is elkerülheti majd a határátkelőhely felé irányuló forgalom.

Az M80-as autóút következő, Vasszentmihálytól Körmendig tartó szakaszát várhatóan még idén ősszel átadják. Ezen a 19,4 kilométeres szakaszon jelenleg vízépítési és forgalomtechnikai munkák zajlanak.

Forrás: NIF Zrt.

A teljes, 29 kilométer hosszúságú Körmend-Rábafüzes közötti gyorsforgalmi út költsége nettó 62 milliárd forint, amelyet részben uniós, részben hazai forrásokból finanszíroznak. Az új autóúton négy külön szintű csomópont épül ki, 24 felüljárót és 13 aluljárót építenek meg.

A még épülő szakaszon, Vasszentmihálynál található majd Magyarország egyik leghosszabb, 575 méteres völgyhídja, amelynek magassága 22 méter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!