Meglepő dolog derült ki a férfiről, aki a Pesti úton karambollal rémisztgette a többi autóst

pesti
Vágólapra másolva!
Csak a bűnügyi felügyeletét rendelték el annak a közveszélyes autósnak, aki a Pesti úton rémisztgette karambollal a szembejövőket.
Vágólapra másolva!

A rendőröknek két nap sem kellett, hogy azonosítsák a másokat láthatóan szórakozásból veszélyeztető 49 éves sofőrt, azon nyomban el is vették a jogosítványát.

Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását.

Az ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított cselekménye közúti veszélyeztetés megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas. Mivel azonban a gyanúsított a lakóhelyén, a tartózkodási helyén és telefonon sem volt elérhető, azaz az általa megadott elérhetőségek egyikén sem, bejelentett munkahellyel nem rendelkezik, a vádhatóság szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna. Ezért kezdeményezték a letartóztatását - írta a Kti.hu.

Hiába érveltek azonban az ügyészek a bíróság előtt azzal, hogy a meglévő adatok alapján a férfival szemben több esetben is indult korábban már büntető-, illetve szabálysértési eljárás amiatt, mert észszerű indok nélkül konfliktusba került a környezetével és agresszívan lépett fel a körülötte lévőkkel szemben,

a bíróság csak a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el.

Eszerint nem hagyhatja el Budapest és Pest megye területét.

Ez azért is érdekes döntés, mert a hatóságoktól kapott információk szerint

a 49 éves gyanúsított többnyire abban a kocsiban tartózkodik – mondhatni életvitelszerűen –, amivel a terhére rótt bűncselekményt elkövette.

Az ügyészség megfellebbezte a döntést. Arról, hogy végül letartóztatják-e a Pesti úti ámokfutót vagy továbbra is szabadlábon védekezhet, a kialakult bírósági gyakorlat szerint két héten belül dönt a fellebbviteli bíróság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről