Nagyon rákaptak a magyarok ezekre az autókra, megjöttek a friss számok

autókereskedés,
Budapest,2016.
Vágólapra másolva!
Felívelőben a használtautó-import, mélypont közelében az újautó-eladások Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Idén januárban 10 606 import használt személyautó kapott hazai rendszámot, ami az előző év januárjához képest 7,2 százalékos növekedést jelent. Eközben új autóból mindössze 8088-at regisztráltak, ami 8,8 százalékkal marad el a tavaly januári hasonló értéktől. Ezzel tovább nőtt a használt autók súlya a frissen forgalomba helyezett személyautók körében.

A piaci adatok azt jelzik, hogy egyelőre tovább mélyül a chiphiány miatt kialakult kínálati válság – áll a Jóautók.hu közleményében. A piacról hiányzó mennyiség egy részét a vásárlók kényszerűen a használtautó-piacról igyekeznek beszerezni, ami élénkíti az importot.

A behozott használt autók közötti márkasorrend januárban is a korábbi évek mintáját követte: a legnépszerűbb márka a Volkswagen volt 11 százalékos részesedéssel, a második helyet az Opel szerezte meg 10 százalékkal, a Ford pedig a harmadik helyre futott be 9 százalékkal.

A használtautó-import aktivitása egész évben magas szinten stabilizálódhat. Ennek eredményeképpen a tavalyi 132 ezret követően

idén akár 140 ezerre is nőhet a behozott használt autók száma.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!