Megállítottak egy 52 éves autót a rendőrök, amikor benéztek alá, olyat láttak, amit még soha - fotó

tepsi
Vágólapra másolva!
Konyhai tepsi fogta fel a szivárgó motorolajat egy 52 éves autó alatt.
Vágólapra másolva!

A rendőrök elég gyakran találkoznak szokatlan, hétköznapinak korántsem mondható megoldásokkal az utakon, amelyek a járművek közúti közlekedésével kapcsolatosak. De van, amivel őket is meg lehet lepni.

A német rendőrök igazoltattak egy veterán Volkswagent, amelynek átvizsgálása során alig hittek a szemüknek: az 52 éves autó alá néhány drót segítségével egy konyhai tepsit rögzítettek, ez fogta fel a szivárgó motorolajat. A tepsiben volt is némi motorolaj, tehát bizonyos értelemben működött a dolog, de a rendőrök természetesen nem hagyhatták szó nélkül az esetet.

Forrás: Polizei Südhessen

Egyrészt a tepsiből kanyarodáskor, fékezéskor és egyéb esetekben kilöttyenő olaj szennyezheti, csúszóssá teheti az utat, másrészt pedig, ha a drótokkal egyszerűen rögzített tepsi az úttestre esik, annak akár beláthatatlan következményei lehetnek – főleg, ha egy motoros közlekedik arra.

A rendőrök tájékoztatták az oldtimer sofőrjét ezekről a lehetséges veszélyekről, majd engedélyezték, hogy a közeli lakcíméig a járművével óvatosan közlekedjen. A tulajdonosnak ugyanakkor néhány napon belül igazolnia kell, hogy megszüntette a veszélyes állapotot, és a járműve megfelel a hatályos műszaki követelményeknek - írta a Baleset-megelőzés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!