Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályban (Championship) megrendezett Preston-Blackburn futballmeccs botrányos jelenettel ért véget, miután a hazaiak játékosa, Milutin Oszmajics nyakon harapta ellenfelét. A montenegrói futballista meg is kapta a büntetését, az angol szövetség nyolcmeccses eltiltással sújtotta.

A Preston futballistája a Blackburn elleni angol másodosztályú bajnoki meccs hajrájában az uruguayi Luis Suárezt utánozta, aki pályafutása során többször is harapás miatt került bajba a pályán. Oszmajics áldozata a Liverpool kölcsönjátékosa Owen Beck volt, a 22 éves támadót az ellenfele megrúgásáért állították ki, ám nem akart lejönni a pályáról. Ebből lett elege a hazaiak montenegrói támadójának, aki hátulról nemes egyszerűséggel nyakon harapta Becket.

Preston, Blackburn
Megharapta elenfelét Milutin Oszmajics
Fotó: lep.co.uk//sport/football/

A megharapott focista a botrányos esetet követően hiába mutatta meg a bírónak a harapásnyomokat a nyakán, a játékvezető csupán sárga lappal büntette Oszmajicsot, Becknek viszont pirosat adott a korábbi szabálytalanságáért.

Az Angol Labdarúgó Szövetség azonban nem mulaszotta el a büntetést, a montenegrói játékost nyolcmeccses eltiltással sújtotta, valamint 15 ezer fontnyi (közel 7,2 millió forint) pénzbírság megfizetésére kötelezte. Oszmajics eltiltása a november 23-án esedékes Derby County elleni mérkőzésig szól, tehát jó másfél hónapig nem léphet pályára.

A 25 éves csatár a spanyol Cadiz együttesétől érkezett 2023 nyarán a Preston csapatához, ahol eddig 47 meccsen 13 alkalommal volt eredményes. A montenegrói válogatottban 23-szor szerepelt, ezeken mindössze 2 gólt szerzett.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!