A rendőrök megállítottak egy autót Dombóváron, olyan látvány fogadta őket, ami nekik is sok volt - fotók

Vágólapra másolva!
Autónak csak nagy jóindulattal nevezhető az a roncs Suzuki, amellyel szinte a létező összes szabályt megszegte a hajmási férfi.
Vágólapra másolva!
Forrás: Police.hu

A dombóvári járőrök október 19-én a késő este egy rendszám nélküli, hiányos karosszériájú Suzuki Swiftet állítottak meg a város egyik utcájában, a kocsiban ketten utaztak. A sofőr – egy 23 éves hajmási férfi – adatainak ellenőrzése során megállapították, hogy soha nem volt jogosítványa.

Forrás: Police.hu

Látszódott, hogy mind ő, mind az utasa erősen ittas. Megszondáztatták a vezetőt, a műszer igen magas értéket mutatott, ezért a férfit további mintavételre előállították, ami megerősítette a korábbi gyanút.

A koszos roncs Suzuki adatainak ellenőrzésekor pedig az derült ki – azon felül, hogy műszakilag alkalmatlan a közúti közlekedésre –, hogy azt

korábban kivonták a forgalomból, a műszaki vizsgája lejárt, és természetesen kötelező felelősségbiztosítás sincsen rá.

Több karosszériaelem hiányzott a kocsiról, ami meg nem, az koszos és horpadt volt, a motorháztetőn lévő BMW matrica valószínűleg senkit sem vert át a kocsi gyártmányát illetően.

Forrás: Police.hu

Az engedély nélküli vezetés miatt (ami elzárással sújtható szabályszegés) a férfit őrizetbe vették, és gyorsított eljárásban bíróság elé vitték. A bíróság engedély nélküli vezetés miatt közmunkára ítélte, és nyolc hónapra eltiltotta a vezetéstől, de közben zajlik a büntetőeljárás ellene az ittas vezetés és a számos más szabályszegés miatt is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!