Rendhagyó felújítás, újjászületett egy legendás magyar autó

astra
Vágólapra másolva!
Az Opel szentgotthárdi üzemének munkatársai újjávarázsolták azt a harmincéves Astrát, amely éppen csak lecsúszott az 1992-es hivatalos elsőségről.
Vágólapra másolva!

Az Opel szentgotthárdi üzemének egyik jelképes emléke az első szériagyártásból származó Opel Astra F, amely harminc éven keresztül a gyár udvarán hirdette a dicső múltat. Az autót, amely a Budapesti Közlekedési Múzeumban kiállított „hivatalos" első Astra ikertestvére, megviselte az elmúlt harminc év.

Forrás: Opel

A gyár munkatársai kezdeményezésére megszületett a döntés az autó helyreállításáról. Ahogy haladt a munka, egyre növekedtek az elvárások is: míg először csak a külcsín visszaállítása volt a cél, később már az autó működőképességének helyreállítása is követelménnyé lépett elő.

A karosszéria régi fényének előcsalogatása az egyik munkatárs otthoni műhelyében történt, ez már nem volt megfelelő színvonalon megoldható a gyár falain belül. Az egész munka körülbelül két hónapot vett igénybe.

Forrás: Opel

A felújított, régi fényében tündöklő Astrát a szentgotthárdi színházban mutatták be a gyár harmincéves történetét bemutató fotókiállítás megnyitóján. A helyszínre már saját lábán érkezett az autó, amely a felújítás után méltó helyre kerül: az Opel Szentgotthárd gyárcsarnokában állítják ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!