Az idei DS kollekciót a 80 éve elhunyt Antoine de Saint-Exupéry ihlette

Fotó: DS Automobiles
Vágólapra másolva!
A híres francia író, pilóta és művész történeteire való utalások fedezhetőek fel a kollekció keretében kínált DS 3, DS 4 és DS 7 modelleken.
Vágólapra másolva!
Fotó: DS Automobiles

„Az Antoine de Saint-Exupéry kollekcióval azt mutatjuk be, amit a DS Automobiles márka képvisel, ami nem más, mint egy kis lelki plusz. Éppen ebben rejlik az erősségünk és az egyediségünk. Ez a különbözőség olyan megfoghatatlan dolgokon alapul, mint a költészet, a közös értékek és elképzelések révén való összekapcsolódás. Először is Franciaország jelenik meg a maga ínyenc kultúrájával, szépérzékével, a legapróbb részletekre való odafigyeléssel; tovább pontosítva Antoine de Saint-Exupéry szelleme mutatkozik meg, amely egyet jelent az utazás, a felfedezés szellemével és az avantgárd szellemiséggel. A Concorde, a TGV és az 1955-ös DS a kényelem, a design és a technológia innovatív koktéljával szintén ezt képviseli. Az új „Antoine de Saint-Exupéry” kollekció mindezeket a stílusjegyeket magán viseli.”


Olivier François, a DS Automobiles vezérigazgatója

Fotó: DS Automobiles

Az haute couture világához hasonlóan a DS Automobiles is minden évben bemutatja saját kollekcióit. A bemutatott egyedülálló modellek a DS Automobiles értékeinek és szakértelmének megtestesítői. A 2024-es kollekció a francia történelem egyik emblematikus alakjával, Antoine de Saint-Exupéry-vel való gyümölcsöző együttműködésből született, aki egy személyben volt költő és utazó, író és hős. A több szempontból is inspiráló történetei nyomán három, jellegzetes stílusjegyekkel rendelkező modell született, amelyek négy művéhez kapcsolódnak: A kis herceg, A déli futárgép, a Citadella és az Éjszakai repülés.

Fotó: DS Automobiles

„Kollekcióink egyértelműen az haute couture világára utalnak. Minden évben ez egy kiváló lehetőség arra, hogy kifejezzük értékeinket és bemutassuk szaktudásunk legjavát, az inspiráció egyedülálló világából kiindulva egy exkluzív termékcsalád formájában.”


Agnès Tesson-Faget, a DS Automobiles termékigazgatója

Fotó: DS Automobiles

Antoine de Saint-Exupéry: egy legendává vált, sokoldalú hős
A humanista, mesemondó, repülőgép pilóta, tudós és művész..., Antoine de Saint-Exupéry több szempontból is legendává vált. A 20. század közepétől a kaland, a kreativitás és az együttérzés szellemét testesíti meg a levegőben véghezvitt hőstetteivel és irodalmi munkásságával egyaránt.
Antoine de Saint-Exupéry már egészen fiatal korában beleszeretett az égboltba és a csillagképekbe. A repülés iránti korai rajongása az első világháború zűrzavaros időszakában a francia légierőhöz vezette, ahol a repülés iránti szenvedélye virágzásnak indult. Antoine de Saint-Exupéry ezután különböző légitársaságok pilótájaként folytatta repülős karrierjét. Magányos vándorlásai, éjszakai repülései a Szahara hatalmas sivatagjain keresztül termékeny ihletforrásként szolgáltak irodalmi munkásságához. A levegőben tett utazásai megrészegítették a képzeletét, és számos kiemelkedő története, köztük „A déli futárgép” és az „Éjszakai repülés” is ebből született.

Fotó: DS Automobiles

Antoine de Saint-Exupéry „A kis herceg” 1943-as megjelenésével hódította meg igazán a szíveket világszerte. A saját illusztrációkkal ellátott költői mese egy távoli bolygóról származó ifjú herceg kalandos történetét meséli el, aki találkozik a sivatag forró homokjában a repülőgépével megfeneklett pilótával. Antoine de Saint-Exupéry a kis herceg kalandjain keresztül olyan egyetemes témákat dolgoz fel, mint a szerelem, a barátság, a magány és az értelem keresése, és ezzel olvasók millióit varázsolja el világszerte. Ennek köszönhetően „A kis herceg” a világ legtöbbet fordított irodalmi műve lett.
A második világháború alatt az amerikai parancsnokság alatt álló francia szövetséges erőknél szolgált, 1944. július 31-én egy légi felderítő bevetés során vesztette életét, repülőgépe a Földközi-tenger partjainál elsüllyedt.

Fotó: DS Automobiles

Bár sorsa tragikus véget ért, Antoine de Saint-Exupéry öröksége időtlen műveiben tovább él. Íróként remekül ragadja meg az emberiség és az emberi lét lényegét, míg pilótaként a kaland és a bátorság szellemét testesíti meg. A kis herceg lapjaiból áradó életfilozófiája még ma is visszhangra talál az élet minden területéről származó olvasók körében, emlékeztetve a szeretet, a barátság fontosságára és a minket körülvevő világ szépségeire. Így, Antoine de Saint-Exupéry kétségtelenül a csillagok elérésére való emberi törekvés halhatatlan szimbóluma marad.
A francia legendából ihletet merítve, közös kalandvágytól hajtva, a DS Automobiles és az Antoine de Saint-Exupéry örököseit és jogutódait képviselő Succession Saint Exupéry – d'Agay egyesítette erőit, hogy megalkossák az Antoine de Saint-Exupéry kollekciót. A közös munka gyümölcse három modell, melyek mindegyike Antoine de Saint-Exupéry tollából született egy-egy történetet mesél el.

Fotó: DS Automobiles

Antoine de Saint-Exupéry kollekció: ihletből született három modell

A DS 3, DS 4 és DS 7 modellekhez kínált Antoine de Saint-Exupéry kollekció a kalandvágyó író történetéhez szorosan kapcsolódó, közös egyedi ismertetőjellel rendelkezik. A tervezők ezzel tisztelegnek az író előtt halálának 80. évfordulója alkalmából. Mindegyik modell, amelyet Antoine de Saint-Exupéry egyik műve ihletett, egy új, egyedi „Éjszakai repülés” színben kapható. Ez a gyöngyházfényű fényezés a hajnali csillagos égbolthoz hasonló, finom aranyszínű tükröződéseket hoz létre.
A belső kivitel a 20. század első felének repülős stílusát idézi fel a melegséget sugárzó, kellemes tapintású és strapabíró Criollo barna nappabőr kárpitozással. Az egyedi kivitel egyedülálló szakértelmet és a legfinomabb anyagok használatára való törekvést tükrözi, amelyre a DS Automobiles kiemelt figyelmet fordít. A kiváló minőségű bőrökhöz a műszerfal-díszítéseken alkalmazott innovatív hímzési technika társul, amely a repülőgép által húzott kondenzcsíkra emlékeztet.

Fotó: DS Automobiles

Az Antoine de Saint-Exupéry kollekció egyedi ismertetőjelét különböző külső és belső emblémák, valamint az ajtóküszöbökre erősített lemezek teszik teljessé. A küszöblemezeken az ihletet adó művekből származó idézetek és rajzok, valamint Antoine de Saint-Exupéry aláírása is szerepel, melyet egy „Speedform” logó egészít ki. Ennek vázlata egy repülőgéptörzsre hasonlít. A középen lévő propeller egy csillagra emlékeztet, amely a pilóták és általában az utazók számára vezetőül szolgálhat.
 

„Amikor Antoine de Saint-Exupéryre gondolunk, A kis herceg jut az eszünkbe. Mindannyiunkban él egy csillag képe. Ebből merítettünk ihletet, és beépítettük a grafikai világunkba a külső és belső emblémák tervezésénél. Eközben Antoine de Saint-Exupéry rajzait is értelmeztük és újra integráltuk, ezzel is egyedivé téve új kollekciónkat.”

Thierry Metroz, a DS Automobile stílusigazgatója

A kollekció bevezetésének megünneplésére és Antoine de Saint-Exupéry halálának emlékére az első nyolcvan európai vevőt egy csillag nevével ellátott oklevéllel ajándékozzuk meg.

Fotó: DS Automobiles

DS 3 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY: „Akik úton járnak, azoknak vezetőül szolgálnak a csillagok”, A kis herceg

A kínálat első modelljét, a DS 3 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY-t „A kis herceg” című könyv ihlette. Ez egy egyetemes és humanista mű, amelyet a világ legtöbbet fordított műveként tartanak számon. A teljes körű kényelem érdekében a DS 3 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY modell OPERA belső kialakítása Criollo barna nappabőr kárpitozással és különleges műszerfal- és ajtódíszítésekkel készül. A szatén hímzéssel kirajzolódó vonalak olyanok, mint egy hullócsillag, az emblematikus gyöngyszemöltéses varrás pedig Terre de Cassel színű. A belső tér kifinomult stílusát a bőrborítású légzsák fedél még jobban kihangsúlyozza. Az ajtóküszöbökön „A kis herceg” című könyvből vett „Akik úton járnak, azoknak vezetőül szolgálnak a csillagok” idézet olvasható, valamint a szerző egyik rajza látható.

Fotó: DS Automobiles

Külső megjelenésüket tekintve az ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY változatok az első ajtókon elhelyezett elegáns emblémákkal és a 18 colos NICE keréktárcsákon elhelyezett „Éjszakai repülés” színű kerékközepekkel tűnnek ki a többi modell közül. Az ADML Proximity rendszer, a fűthető ülések, a DS IRIS SYSTEM technológiát is magában foglaló online navigáció teszi teljessé a felszereltséget.  DS 3 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY „multienergia” modell 100%-ban elektromos E-TENSE, HYBRID, PureTech 130 benzines és BlueHDi 130 dízel változatban rendelhető.
Háromféle szín szerepel a katalógusban, fekete tetővel: „Éjszakai repülés”, Cristal Pearl és Perla Nera fekete.

Fotó: DS Automobiles

Franciaországi listaárak:
DS 3 E-TENSE ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY: 47 800 euró
DS 3 HYBRID ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY: 40 700 euró
DS 3 PureTech 130 Automatic ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY: 39 200 euró
DS 3 BlueHDi 130 Automatic ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY: 40 800 euró

Fotó: DS Automobiles


DS 4 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY: „A csillagok jelentik számunkra a valódi távolságot”, A déli futárgép

A kalandvágyó és dinamikus DS 4 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY modellen a szerző elsőként megjelent könyvéből, A déli futárgépből vett idézet szerepel. A betűk és egek emberének bátorságát, szabadságát és hűségét szimbolizálja. A DS 4 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY exkluzív kivitelű Criollo barna OPERA belső terével a DS Automobiles szakértelmének legjavát nyújtja. A műszerfalat borító bőr Criollo et Terre de Cassel színű dupla díszvarrással készült. A Terre de Cassel színű hímzés az ajtódíszítéseken is visszaköszön. Az első ülések fűthetők, valamint szellőző- és masszázsfunkcióval vannak ellátva. A kínálatba tartozó többi modellhez hasonlóan egy „Antoine de Saint-Exupéry” embléma díszíti a műszerfalat. Az első ajtóküszöbökön „A csillagok jelentik számunkra a valódi távolságot” idézet és egy repülőgép rajza látható.

Fotó: DS Automobiles

A 19 colos gyémántcsiszolt SEVILLA keréktárcsák újfajta, „Éjszakai repülés” színű kerékközepet kaptak. A DS 4 négyféle motorja szerepel a kínálatban: E-TENSE 225 plug-in hibrid, HYBRID, PureTech 130 benzines és BlueHDi 130 dízel. Háromféle színben rendelhető, fekete tetővel: az egyedi „Éjszakai repülés” szín, valamint a Cristal Pearl és a Perla Nera fekete.

Fotó: DS Automobiles

Franciaországi listaárak:
DS 4 E-TENSE 225 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY: 53 800 euró
DS 4 HYBRID ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY: 47 350 euró
DS 4 PureTech 130 Automatic ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY: 45 850 euró
DS 4 BlueHDi 130 Automatic ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY: 46 800 euró

Fotó: DS Automobiles


DS 7 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY: „Az út, amelyen át érintkeznek a csillagok és az emberek”, Citadella

A DS 7 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY modell a „Citadella” című könyvből merít ihletet, amely az emberi létről szóló elmélkedések posztumusz gyűjteménye. A mű ereje egyesül a modell erejével, melynek karosszériája kényelmet és biztonságot sugall. Az utasoknak nyújtott kiváló utazási élmény érdekében a DS 7 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY belső tere Criollo barna OPERA kivitelű. A nappabőr kárpit Tramontane hímzéssel és Terre de Cassel színű gyöngyszermöltéses díszvarrással készül. Egy „Antoine de Saint-Exupéry” embléma található a műszerfalon, kiegészítve az első ajtóküszöböket díszítő csillag mintázatot és „Az út, amelyen át érintkeznek a csillagok és az emberek” idézetet.

Fotó: DS Automobiles

A többi hímzés és a Criollo barna kartámasz tovább növeli a belső tér eleganciáját. A kormánykerék teljes egészében bazaltfekete bőrrel borított, beleértve a légzsák fedelét is. Az első ülések fűthetők, valamint szellőző- és masszázsfunkcióval vannak ellátva. A felszereltségbe tartozó hangszigetelő ablakok optimális utazási kényelmet biztosítanak. Egy újfajta „Antoine de Saint-Exupéry” embléma díszíti az ajtókat, és egy egyedi „Éjszakai repülés” színű kerékközép hangsúlyozza ki a kollekció modelljeinek exkluzív külső megjelenését. A 21 colos NEW YORK keréktárcsák szintén a DS 7 E-TENSE 4x4 360 modell egyedi felszerelései közé tartoznak. A DS 7 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY modell 360, 300 és 225 lóerős plug-in hibrid motorokkal, valamint a BlueHDi 130 dízelmotorral kapható. Négyféle színben rendelhető: az egyedi „Éjszakai repülés” szín, valamint a Cristal Pearl, a Perla Nera fekete és a Zafír kék.

Fotó: DS Automobiles

Franciaországi listaárak:
DS 7 E-TENSE 4x4 360 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY: 74 050 euró
DS 7 E-TENSE 4x4 300 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY: 68 850 euró
DS 7 E-TENSE 225 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY: 62 650 euró
DS 7 BlueHDi 130 Automatic ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY: 53 850 euró

Az ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY kollekció Magyarországon is elérhető lesz, várhatóan 2024 júniusától.
 

DS Automobiles