A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:00TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

AK-47-es lövedéke ellen is véd ez a páncélozott Golf GTI

Fotó: SVI Engineering
Vágólapra másolva!
A dél-afrikai SVI Engineering a biztonsági cégek számára fejlesztette ki a páncélozott Golfot, ami B4+ védelmi szintet tud.
Vágólapra másolva!
Fotó: SVI Engineering

Dél-Afrikában számos biztonsági szolgálat rendelkezik gyors bevetési egységekkel, kifejezetten ezek számára fejlesztette ki az SVI Engineering legújabb modelljét, a páncélozott Volkswagen Golfot, ami sokkal mozgékonyabb a nagy méretű terepjáróknál és azokhoz hasonló védelmet nyújt. A B4+ szint azt jelenti, hogy a páncélozás egy 300 négyzetmilliméter nagyságú területen 4 darab AK-47-esből kilőtt lövedéket képes megfogni.

Fotó: SVI Engineering

Az utascellát 3,5 mm vastag acéllemezekkel veszik körbe, egyedül a vezetőablak engedhető le félig, a többi mozdíthatatlan. Hátul az üléstámlánál építették be a páncéllemezt, így sokkal könnyebb lett az autó, mintha a mozgatható csomagtérfedelet erősítették volna meg, a hátralátásról digitális belső tükör gondoskodik. A motortérben néhány ponton könnyű páncélozást építettek be, épp csak annyit, amivel még korlátozottan mozgásképes marad a jármű támadás esetén.

Fotó: SVI Engineering

A páncélozás 340 kg-nyi extra tömeget jelent, ezért az SVI Engineering megerősíti a felfüggesztést is, a hajtáslánchoz nem nyúlnak. Dél-Afrikában jelenleg egyedül a Volkswagen Golf GTI vásárolható meg 804 000 randos áron (15,8 millió Ft), de a páncélozás kompatibilis a hamarosan visszatérő Golf R-rel is. A páncélozást nettó 649 500 randért (12,8 millió Ft) vállalják, a munka mintegy 3 hónapot vesz igénybe.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!