Megkérdezték a magyarokat az elektromos autókról, meglepő eredmények születtek

Vágólapra másolva!
Egy felmérés szerint pozitív az akkumulátoros elektromos autók megítélése az Európai Unióban, a magyarok körében különösen.
Vágólapra másolva!

Az árakkal kapcsolatos aggályok ellenére a nem elektromos autót használók 57 százaléka fontolgatja, hogy elektromos járműre vált - derült ki az Alternatív Üzemanyagok Európai Megfigyelőközpontja (EAFO) által készített, tizenkét uniós tagállamra kiterjedő felmérésből.

Az Európai Bizottság közleménye szerint a megkérdezettek az éghajlati előnyöket és a költséghatékonyságot emelték ki az akkumulátoros elektromos járművek fő pozitívumaként. Az ár továbbra is jelentős gátló tényező, a válaszadók csaknem kétharmada szerint jelent problémát. Egyharmaduk azonban így is tervezi, hogy öt éven belül elektromos autót vásárol.

A felmérés szerint - amely Belgium, Dánia, Franciaország, Németország, Magyarország, Olaszország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Szlovénia, Spanyolország és Svédország állampolgárainak véleményét összegezte - 

Magyarországon az egyik legmagasabb azok aránya, akik rövid, közép- vagy hosszabb távon beruháznának elektromos autóra, arányuk 67 százalék.

A magyar válaszadók szerint az akkumulátoros elektromos autók legfontosabb előnyét az jelenti, hogy az autók csendesek, kényelmesek. Sokan említették a használat gazdaságosságát, valamint azt, hogy nincs kipufogógázként kibocsátott szennyező anyag. Legnagyobb hátrányként a magyar válaszadók is az árat jelölték meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!