Vágólapra másolva!
Noha a legutóbbi két Forma-1-es futamot a Mercedes pilótái nyerték, a csapat vezető versenymérnöke, Andrew Shovlin óvatosan fogalmazott a Magyar Nagydíj előtt azzal kapcsolatban, hogy képesek lesznek megőrizni a formájukat a Hungaroringen.

Az idei szezont meglehetősen gyengén kezdte a Mercedes, de a legutóbbi fejlesztési csomaggal szemlátomást komoly előrelépést tettek, hiszen Kanada óta minden versenyhétvégén dobogón voltak, ráadásul az előző két nagydíj az ő győzelmükkel zárult, hiszen Ausztriában George Russell, míg Silverstone-ban Lewis Hamilton nyert. A szezon végén a Ferrarihoz távozó hétszeres világbajnok a Brit Nagydíjon 945 nap után tudott újra diadalmaskodni, miközben a W15 fokozatosan egyre jobb tempót képes produkálni.

F1 Grand Prix of Hungary - Previews
Lewis Hamilton megérkezett Magyarországra
Fotó: NurPhoto via AFP

A Mercedes 2023-ban is jól szerepelt Magyarországon, hiszen Hamilton indulhatott az élről, de a futamon végül negyedik lett. 

A brit egyébként pályafutása során eddig kilenc pole-pozíciót és nyolc futamgyőzelmet szerzett a Hungaroringen.

 Miközben a Mercedes sorozatban a harmadik győzelmére készül, a csapat versenymérnöke, Andrew Shovlin óvatos, és úgy érzi, a soron következő hétvége fontos teszt lesz a számukra. 

"Természetesen nem gondoljuk úgy, hogy mivel az utolsó két futamot megnyertük, akkor majd a következőt is meg fogjuk" - kezdte Shovlin az F1 Nation podcastműsorában. 

Ha belegondolok, szinte még idegesebb leszek amiatt, hogy most nagyon nehéz lesz fenntartani a Silverstone-ban nyújtott teljesítményünket.

Shovlin a Hungaroringről is ejtett néhány szót, miközben árulta, hogy dolgoztak azon, hogy az autójuk a meleg időjárási körülmények között is jól működjön.

Motorsports: FIA Formula One World Championship 2019, Grand Prix of Abu Dhabi
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff és Andrew Shovlin vezető versenymérnök
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

"A hétvége egy jó teszt lesz arra, hogy tudunk-e már jobban teljesíteni a versenytávon meleg körülmények között. Barcelonában és Ausztriában nem tudtuk felvenni a versenyt Maxszal és Landóval. Remélem, sikerült előrelépnünk egy kicsit, de meglepne, ha akkora lenne a különbség, mint az előző két futamon volt. Az első silverstone-i etap meglepett minket, nem gondoltuk, hogy a verseny száraz szakaszában sikerül előnybe kerülnünk" - idézi a Racingnews365 a Mercedes mérnökét.

"A pálya másféle igényeket támaszt a csapatoknak. A szimulátorral megtudhatjuk, hogy milyen problémák merülhetnek fel, szóval figyelünk az előkészületekre és arra, hogy megtaláljuk a legjobb beállításokat" – mondta a Mercedes mérnöke, aki határozottan cáfolta, hogy a Hungaroring hasonlítana a monacói pályához.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.