Km-alapú díjjal adják az akkumulátort az MG legújabb villanyautójához

Fotó: MG
Vágólapra másolva!
Az MG Windsor EV vásárlója élettartam-garanciát kap az akkumulátorra, de km-alapú használati díjat kell fizetnie. Az indiai vásárlók kedvéért fizikai kapcsolókkal is lehet vezérelni a klímát.
Vágólapra másolva!
Fotó: MG

Az idén 100 éves évfordulóját ünneplő MG márka új villanyautót dobott piacra Indiában, a Windsor EV nem új fejlesztés, hanem a SAIC konszernhez tartozó Baojun márka Cloud típusa átmárkázva – illetve a kocsi orrára is ragasztanak egy, a Morris Garages márkanevet mutató matricát. Az indulóár 999 000 rúpia, azaz mindössze 4,25 millió Ft, igaz, ebben nincs benne az akkumulátor, azért futásteljesítmény-arányos használati díjat (3,5 rúpia/km) kell fizetni, cserében az első tulajdonos élettartam-garanciát kap az akkumulátorra, illetve az első évben nem kell fizetnie a töltésért sem.

Fotó: MG

A 4,3 méter hosszú karosszériában 5 személyes utasteret és 604 literes csomagteret alakítottak ki, a hátsó ülés támlája hátradönthető, hogy kényelmesen lehessen ott szunyókálni például a töltési idő alatt. A hajtómotor 136 LE/200 Nm teljesítményű, az akkumulátor 38 kWh kapacitású, ami 331 km-es hatótávolságra jó, a maximális töltési teljesítmény 45 kW, amivel a 0-80%-os töltés 55 percet vesz igénybe. Az alapkivitelben 10,1 colos, egyébként 15,6 colos a központi érintőképernyő, a csúcsszinten körkamera és szellőztethető első ülések is vannak. Az MG Windsor esetén a kínai kiindulási alaphoz képest nem csak a jobb oldalra tették át a kormánykereket, de fizikai kapcsolókkal rendelkező klímapanelt is beépítettek középre, mert az indiai autósok ragaszkodnak ahhoz.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!