Ariya-alternatíva lett a 4. Murano

Fotó: Nissan
Vágólapra másolva!
2,0 literes turbómotorral és 9 fokozatú automatával adják az új Nissan Murano-t, amely a faburkolatba rejtett érintőkapcsolókat is kap.
Vágólapra másolva!
Fotó: Nissan

Amíg a világ több részéről is búcsúzott a Nissan Murano nevű szabadidő-autó – a legtöbb helyen az X-Traillel váltották ki –, az Egyesült Államokban töretlen a népszerűsége, így a 4. generációt is ott leplezték le. Élesebb lett az aktuális márkavilágnak megfelelően megrajzolt karosszéria, a menetfényeket a hűtőrácsba rejtik, a felső csíkban a LED-es fényszóró kapott helyet. A hátsó ablaktörlő a tetőspoiler alól bújik elő, LED-es mintával kötötték össze a hátsó lámpákat. Változatlan tengelytávolság (2824 mm) mellett a hossz 23, a szélesség 66, a magasság 35 mm-t bővült, a hátsó utasoknak 2 cm-rel nagyobb lábtere van a keskenyebb első üléstámla jóvoltából.

Fotó: Nissan

A 2 darab 12,3 colos képernyő határozza meg a műszerfal megjelenését, famintázatú betét rejt fontosabb érintőkapcsolókat, minden érintési pont puha burkolatot kapott. A belső hangulatokat a kaliforniai napfény inspirálta. A fejegység Google-alkalmazásokat futtat, vezetéknélküli a telefoncsatlakoztatás, színes a fel-a-fejjel kijelző, a körkamerának átlátszó motorháztető funkciója is van, fűtött/szellőztetett/masszázsfunkciós első ülések is elérhetőek. A váltót nyomógombokkal lehet vezérelni, amiért több tárolót tudtak kialakítani az első ülések közötti konzolban. Nagyobb lett a hátsó ajtónyílás, hogy könnyebb legyen a gyermekülés ki- és beszerelése, szériában adják az elektromos csomagtérajtó-mozgatást.

Fotó: Nissan

Műszakilag a teljesen új hajtáslánc jelenti a változást, a V6-os szívómotor és CVT váltó a múlté – ahogy a hibrid hajtás is –, helyette a változó sűrítésű 2,0 literes turbómotort adják 244 LE/352 Nm teljesítménnyel, a váltó 9 fokozatú automatikus. Alapesetben az első kerekek hajtottak, magasabb felszereltségnél összkerékhajtást adnak, az USA mérési ciklus alapján 10,2 l/100 km a fogyasztás. A 4. generációs Nissan Murano 2025 elején kerül az észak-amerikai kereskedésekbe, a vételárat később árulják el.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!