Felélénkült a külföldi autók behozatala Magyarországon

Vágólapra másolva!
Októberben 9796 import használt személyautó kapott hazai rendszámot, ami az egy évvel ezelőtti mennyiséghez képest 8,5 százalékos növekedést jelent.
Vágólapra másolva!

A behozott használt autók között a legnépszerűbb márka továbbra is a Volkswagen 12,4 százalékos részesedéssel, melyet a Ford és az Opel egyaránt 8,7 százalékos aránnyal követ. A negyedik helyet az Audi (6,7%) tartja, az ötödik helyen pedig a BMW (5,7%) áll, átvéve az immár őt követő Mercedes (5,5%) tavalyi pozícióját.

Éves szinten csak mérsékelt, 3-4 százalék közötti bővülésre számít a Jóautók.hu. A portál szerint továbbra sincsenek meg a megfelelő feltételek ahhoz, hogy a használtautó-import mértéke visszatérjen a néhány évvel ezelőtti szintekre, amikor havi átlagban 11 ezer feletti mennyiségben hoztak be az országba használt személyautókat. 

 

A használtautó-import mennyisége 2024 első három negyedévében összesen 82 132 volt, ami 2,7 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában regisztrált 79 987-es értéket. Ugyanebben az időszakban az újautó-eladások száma 89 047 volt, ami 7,3 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbi 83 016-os mennyiséget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!