Közútra szabadított Fabia Rally2

Fotó: Skoda
Vágólapra másolva!
A Škoda Fabia Rally2 limitált szériát az Abt jóvoltából 190 lóerő repíti – de csak Spanyolországban kapható.
Vágólapra másolva!
Fotó: Skoda

Azt már az aktuális Fabia-generáció bemutatásakor elárulták, hogy már nem számíthatunk RS változatra, de azért a Škoda egy kicsit most kivételt tesz. A spanyol forgalmazó állította össze a Škoda Fabia Rally2 Limited Edition modellt, amely nem csak feltűnő megjelenést, de növelt teljesítményt is kap, ezzel tisztelegve a spanyol rali-bajnokságot 2021-ben és 2023-ban megnyerő, jelenleg az értékelést vezető José Antonio „Cohete” Suárez előtt.

Fotó: Skoda

A műszaki változtatásokhoz az Abt tuningcég segítségét vették igénybe, így az 1,5 literes turbómotor 190 lóerős, nyomatéka 290 Nm, ez 40 lóerős és 40 Nm-es többletet jelent a szériaállapothoz képest. Ültetőrugók segítségével a hasmagasságot 15 mm-rel csökkentik, a 17 colos OZ Racing Superturismo WRC felnikre Michelin Pilot Sport 5 abroncsokat szerelnek.

Fotó: Skoda

A Verde Mamba szín egyébként az RS-modellek számára van fenntartva, azért választották ezt a Škoda Fabia Rally2 számára, mert ez hasonlít a legjobban „Cohete” Suárez versenyautójára. Versenygrafika helyett fekete kiegészítőket használnak, úgymint tető, légterelő, sárfogó gumik. Kívül és belül is bőven vannak jelvények, az utastérben még a raliversenyző aláírását mutató plakettet is elhelyeznek.

Fotó: Skoda

Mindössze 100 darab Škoda Fabia Rally2 készül, amelyeket a spanyol forgalmazó weboldalán vagy a márkakereskedésekben lehet megvásárolni 30 900 eurós áron. Az autókat 2025 első negyedévében szállítják le, de addig is tartanak majd egy olyan rendezvényt, ahol a 100 vásárló lehetőséget kap arra, hogy „Cohete” Suárez mellé beülve megtapasztalja az „igazi” Fabia Rally2 tempóját.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!