Kupét kér a nép, az Auditól megkapják

Fotó: Audi
Vágólapra másolva!
Az Audi szerint a legtöbb vásárló a kupé karosszériát választja a prémium-középkategóriában, úgyhogy itt a Q6 Sportback e-tron.
Vágólapra másolva!
Fotó: Audi

Az Audi szerint a prémium-középkategóriában a kupés befejezésre vágynak a vásárlók, ezért pár hónappal a Q6 e-tron után itt van annak a Sportback változata. A szépségért nem is kell sokat szenvedni, hiszen a csomagtér alaphelyzetben 15 literrel kisebb (támladöntés után már 156 liter a kombi előnye), ráadásul az új befejezés és a 37 mm-rel alacsonyabb felépítés miatt áramvonalasabb. Az Audi Q6 Sportback e-tron légellenállási tényezője Cw 0,26.

Fotó: Audi

Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a hatótávolság elérheti az alap-akkumulátorral (bruttó 83 kWh) az 545 km-t, míg az opciós akkumulátorral (bruttó 100 kWh) a 656 km-t. Nincs újdonság a motorválasztékban, a hátsókerékhajtású alapmodell (306 LE) mellett kérhető összkerékhajtás (387 LE rendszerteljesítmény), az SQ6-osban már 489 LE a rendszerteljesítmény. Utóbbi rajtautomatikával 4,3 másodperces 0-100 km/óra gyorsulásra képes a csillagok szerencsés együtt állása esetén. Az Audi Q6 Sportback e-tron és SQ6 Sportback e-tron 2024/2025 fordulójától lesz elérhető.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!