Váltott sofőrökkel 794 km-t ment egy feltöltéssel egy VW ID.7

Fotó: Volkswagen
Vágólapra másolva!
Zug környékén 7 sofőr 794 km-t tett meg egy Volkswagen ID.7 Pro S típussal – és a végén még volt 2 km az akkumulátorban.
Vágólapra másolva!
Fotó: Volkswagen

A svájci Volkswagen importőr szervezte a hatótáv-túrát, amely során a hasonló kísérletekben már rutinos Felix Egolf segített a sofőröknek – de ő maga nem ült a volán mögé. A nettó 15 óra 42 perces vezetés során 7 sofőr váltotta egymást a Zug környékén kijelölt mintegy 81 kilométeres körön, amely során 930 méteres tengerszint feletti magasságig is eljutott az autó. Egy Volkswagen ID.7 S Pro volt a kiszemelt autó, amely felszereltségtől függően 16,2-13,6 kWh/100 km-es szabványos fogyasztással, nettó 86 kWh kapacitású akkumulátorral és akár 706 km-es hatótávolsággal rendelkezik. A konkrét példány Comfort csomaggal, IQ.Drive csomaggal, Plus exterior csomaggal 700 km-es szabványos hatótávolsággal rendelkezik.

Fotó: Volkswagen

Ez utóbbit sikerült jelentősen felülmúlni a 794 km-es értékkel, és ehhez hozzájön még 2 km, ami a számítógép szerint a még megtehető távolság volt megálláskor. Múlt hét közepén, normál forgalomban végezték a rekordkísérletet, amely során 51 km/órás átlagsebességet értek el. A szabványost jelentősen alulmúlva 10,3 kWh/100 km lett a fogyasztás.

Fotó: Volkswagen

Felix Egolf tippjei a következőek az alacsony fogyasztás eléréséhez:

  • használjuk az ECO módot
  • gurulni jobb, mint motorfékkel lassulni
  • motorfékkel lassulni jobb, mint fékkel
  • nem kell mindig mindenáron a megengedett sebességre felgyorsulni
     
Fotó: Volkswagen

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!