A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
1
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:30VívásSouth Korea-Hungary

Lesújtó eredményt hozott a két hétig tartó Árpád hídi traffipaxrazzia - videó

Árpád híd traffipax
Vágólapra másolva!
Fokozott ellenőrzést tartott a rendőrség július második felében, civil autókból is mérték a sebességet.
Vágólapra másolva!

Tavaly nyáron, 2023. július 1-jén éjjel egy spontán kialakult közúti verseny egy vétlen biciklis halálát okozta. A közlekedési rendőrök a tragédiát követő egy évben rendszeres forgalom-ellenőrzéseket és sebességméréseket végeztek az Árpád hídon. Az ellenőrzések alkalmával összesen 2538 felvétel készült sebességtúllépésről, a rekorder gyorshajtó 161 km/h sebességgel közlekedett, és 19 esetben történt közel kétszeres sebességtúllépés a megengedett 70 km/h sebességhez képest.

Egy teljes év statisztikája alapján a rendőrség megállapította, hogy 

az Árpád hídon elkövetett sebességtúllépések mennyisége és mértéke nem kirívóan magas

más, hasonló adottságokkal rendelkező fővárosi útszakaszokhoz képest. Idén nyáron azonban két újabb halálos baleset történt, amelyek miatt a rendőrség újra fokozott ellenőrzést tartott a hídon.

A 2024. július 15-étől július 28-áig tartó, kéthetes fokozott akció eredményeként összesen 389 sebességtúllépést rögzítettek az objektív sebességmérők, a leggyorsabb autó 147 km/h sebességgel közlekedett. Mozgó civil járműből történő sebességmérés eredményeként pedig további 19 gyorshajtóval szemben intézkedtek, és összesen közel 850 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki részükre. A rekorder 125 km/h sebességgel autózott, megállítása után 78 ezer forint közigazgatási bírságot kapott. 

A rendőrség ígérete szerint az Árpád hídon továbbra is folyamatosan lehet számítani a fokozott rendőri ellenőrzésekre, és 

a Népfürdő utcánál már egy fix traffipaxot is beüzemeltek

 a Pest felé tartó oldalon.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!