A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

Egyméteres szigony fúrta át a kamaszfiú agyát

Vágólapra másolva!
Méteres szigonnyal lőtték át egy 16 éves fiú fejét az Egyesült Államokban, ám a gyerek még az eszméletét sem vesztette el, és beszélgetett a mentőkkel.
Vágólapra másolva!

A baleset Floridában történt. A fiú egy barátjával tavi halászatra indult, amikor a szigonyvetőt a barát véletlenül "elsütötte", az acéllövedék pedig hatalmas erővel Yasser Lopez fejébe csapódott. A szigony 5 centiméterrel a jobb szem fölött hatolt a koponyába és teljesen átfúrta. A lövés olyan erős volt, hogy a fiút a tóba döntötte, ennek ellenére a gyerek magánál volt, amikor megérkeztek a mentők és - értelmesen - beszélt velük.

Repülővel vitték kórházba, ahol le kellett fűrészelni a szigony szárából, hogy a fiú beférjen a röntgenezőbe. Bár a lándzsa átfúrta a jobb agyféltekéjét, szerencséjére egyetlen nagyobb eret sem sértett meg. Az orvosok 3 órás műtéttel távolították el a szigonyt.

A fiú a balesetre nem emlékszik, de az orvosok szerint ez a trauma utáni stressz miatt lehet. Bár a gyerek még nem mozgatja tökéletesen a bal karját és lábát, már kikerült az intenzív osztályról és az orvosok szerint jó esélye van a teljes felépülésre. A szigony agya bal féltekéjét nem érintette, így a fiú beszédközpontja sértetlen maradt.

Videó a balesetről itt látható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!