Az általuk kifejlesztett termék lelassítja a ráncok megjelenését és a bőr megereszkedését – állítják a brit szakemberek. Az Esthechoc nevű csokoládé fokozza az antioxidáns szintet és serkenti a véráramlást, megelőzve a ráncok kialakulását és fiatalosan, bársonyosan tartva a bőrt.
A 7,5 gramm csoki szelet annyi astaxanthint (ez az egyik legerősebb antioxidáns) tartalmaz, amennyi egyetlen szelet alaszkai lazacban van, és annyi kakaópolifenolt, mint 100 grammnyi fekete csokoládé. Ezek a szabad gyökök elleni védekezésben, az oxidatív stressz kivédésében segítik a szervezetet.
Az önkéntesekkel végzett próbákból kiderült, hogy négy heti fogyasztás után a résztvevők vérében kevesebb tünet utalt a gyulladásra, és a csokoládé serkentette a véráramlást a bőrszövetekben. Mivel egy szelet csak 38 kalóriát tartalmaz, készítői szerint még cukorbetegek számára is biztonságos.
„Ugyanazt az antioxidánst használjuk, amely az aranyhal arany színében szerepet játszik és a flamingókat rózsaszínűen tartja”
– mondta Ivan Petyaev, a Cambridge-i Egyetem egykori kutatója, a Lycotec biotech cég alapítóját a The Daily Telegraph brit napilapnak.
„A klinikai próbák során láttuk, hogy elkezdett csökkenni a gyulladás a bőrben, és a szöveteknek ebből előnye származott. Ötven-hatvan éves embereken próbáltuk ki [a csokoládét], és azt találtuk, hogy a bőrt visszahozta a húsz-harminc évesek szintjére. Azaz javítottunk a bőr élettanán” – magyarázta Petyaev.
Árát még nem fedték fel, csak azt, hogy a szigetország sarki boltjaiban nem fogják forgalmazni. Az újdonságot jövő hónapban mutatják be a Global Food Innovation Summit nevű londoni élelmiszer-innovációs csúcstalálkozón.