A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Alonso megérdemelten aratta a Ferrari idei első győzelmét

Események

Forma-1, Brit Nagydíj, rajt
Vágólapra másolva!
Miután a pályán kellett visszaelőznie Lewis Hamiltont, aztán jól taktikázott, Fernando Alonso kalandos körülmények között nyerte meg a Brit Nagydíjat. A Red Bull a hajrában "csapatérdekből" arra utasította Mark Webbert, hogy ne előzze meg a korábban KERS-problémával küzdő Sebastian Vettelt.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül61 bejegyzés
15:48
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

Azok után, hogy tavaly csak a döntőben vesztette el a világbajnoki címet, Fernando Alonso számára ínségesen kezdődött a 2011-es szezon, de tizenegy versenyen át tartó szünetet követően ismét szerzett egy győzelmi serleget, amikor a Red Bull szerelőinek bakiját kihasználva megnyerte a Brit Nagydíjat.

A Ferrari a Sauberrel együtt alig két órával a rajt előtt vétózta meg azt az egyezményt, amely lehetővé tette volna, hogy a következő futamtól mindenki visszatérjen a befújt diffúzorok Silverstone előtti, korlátozás nélküli konfigurációjához. A Scuderia számára egyértelműen jól jött az ettől a hétvégétől hatályba lépő tilalom, hiszen Alonso már a szombati időmérőn közelebb került a Red Bullokhoz a szokásosnál.

De csak a versenyen jött formába igazán. Az intermediate gumikon, amiket mindenki választott a rajthoz az egyik felén még vizes pályán, eleinte csak a harmadik helyet őrizgette, miközben Sebastian Vettel azonnal csapattársa, a pole-ból startoló Mark Webber elé került. Alonso a 14. körben már csupán negyedik volt, Lewis Hamilton ugyanis a pályán megelőzte őt. A kilátásai ekkor nem tűntek fényesnek, a Ferrari azonban szemlátomást remekül bánt a gumikkal, így a spanyol tíz körrel később vissza tudta venni a helyét.

Hamilton ekkor megpróbált egy korábbi kerékcserével újra a Ferrari elé vágni, ám vetélytársa a használt gumikon is lendületesebb tempót diktált, mint ő az újakon. Alonso sorozatban futotta a leggyorsabb köröket, amivel nem csupán a McLarent sikerült maga mögött tartania, hanem átvette a vezetést is, mert Vettel autójának bal hátsó kerekére ferdén ment fel a kerékanya, amikor a 27. körben másodszor járt a bokszban. Alonso ezután vissza sem nézett többé, és az előnyét folyamatosan növelve, 25 körrel később 16,5 másodperccel a Red Bull előtt szelte át a célvonalat, pályafutásának 27. nagydíjgyőzelmét aratva.

Nem a Red Bull volt az egyetlen csapat, amely hibázott a bokszban. Jenson Button a 39. körben a harmadik helyről állt ki új slickekért, de a jobbelső kerekénél nem működött a légkulcs. A nyalókás ember nem vette észre, hogy a szerelő megpróbál a tartalék szerszámért nyúlni, és útnak indította Buttont, aki a lötyögő kerékkel kénytelen volt azonnal leparkolni az autóját a bokszkijáratnál. "Kár, mert ez nagyszerű verseny lehetett volna" - mondta Button, aki előzőleg látványos csatában előzte meg Felipe Massát.

A tizedik helyről induló Hamilton nagyszerűen rajtolt, és a vizes pályán előzgetve már a 2. körben negyedik volt. Sokáig úgy tűnt, hogy hazai közönsége előtt a dobogón ünnepelhet majd, de mivel gyorsabb volt, mint a McLaren várta, az autója többet is fogyasztott, ezért már korán el kellett kezdenie spórolnia a benzinnel. Így a 46. körben elvesztette a harmadik helyet Webberrel szemben, és Massa a maradék hat kör alatt 13 másodperces hátrányból is utolérte McLarenjét. A brazil az utolsó körben félig már meg is előzte Hamiltont, aki azonban a féktávon, blokkoló kerékkel belülről nekicsúszott a Ferrarinak, és azt megpöccintve valahogy megőrizte a pozícióját.

Forrás: AFP
Kattintson a galériához!

Michael Schumacher korábban egy hasonló, bár durvább manőverért kapott stop&go büntetést, amikor a 9. körben, a még vizes pályán kiforgatta Kamui Kobayashi Sauberjét. A Mercedes orrkúpja letört, ezért Schumacher kihasználta az alkalmat, hogy a mezőnyben elsőként slick gumikra váltson. Mivel azonnal megfutotta az addigi leggyorsabb kört, lavinát indított el, sorban a többiek is követték a példáját. Schumacher a büntetéssel visszaesett a 17. helyre, de ezúttal annyira gyors volt, hogy a célvonalig visszakapaszkodott a pontszerzők közé. "Kár, mert ma este közös barbecue-t tartunk a csapat tagjaival, és szép lett volna egy jobb eredménnyel megajándékozni őket" - mondta Schumacher. "De az ütközés teljesen az én hibám volt." Az élmezőnnyel szemben nem háromszor, hanem csak kétszer kereket cserélő Nico Rosberg a 6. helyre kormányozta a másik Mercedest, a verseny végén visszaverve Sergio Pérez támadásait, míg Jaime Alguersuari zsinórban harmadszor szerzett pontot a Toro Rossóval.

Az utolsó percekben a második és a negyedik helyért is annyira kiélezett küzdelem folyt a Vettel/Webber és a Hamilton/Massa páros között, hogy a rendező nem tudta eldönteni, melyiket mutassa inkább. A Red Bulloké azonban nem volt igazi verseny, Webberre ugyanis a hajrában rászóltak, hogy tartsa a pozícióját. "Megértem, ha Mark bosszús, de nem dobhatunk el egy rakás pontot" - jelentette ki a csapatfőnök, Christian Horner. "Nem akartuk két körrel a leintés előtt a védőkorlátnak csapódva látni a versenyzőinket, pedig ez lett volna a vége. Mark nem esett ki a világbajnoki küzdelemből, azt azonban nem kockáztathattuk meg, hogy pontokat veszítsünk. Ezt neki is meg kell értenie, mert csapatjátékos. A második-harmadik hely nagyon szép eredmény." Webber azonban négy-öt alkalommal is fittyet hányt a csapat utasítására. Horner egyébként hozzátette, hogy Vettel korábban KERS-problémákkal küzdött.

A lapos valenciai verseny után üdítő volt újra fordulatos futamot látni, s noha a világbajnokság semmivel nem tűnik kevésbé lefutottnak, mint a Brit Nagydíj előtt, az összetettben nem fagyott meg a kép, hiszen Alonso átvette a harmadik helyet a McLaren párosától, és Hamilton is visszaelőzte Buttont.

A versenyről élőben készült részletes tudósításunkat az eredménylista alatt olvashatják.

http://static.origos.hu/s/partners/f1/html/session_2011_9_8.html
15:50
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

Még nedves a pálya

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Brit Nagydíjról élőben készülő tudósításunkban! Silverstone-ban most már szépen süt a nap, de a pálya néhol még kicsit nedves, 21 fok van.

15:52
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

Pérez összetörte az autóját

A rajtrácsra vezető körökhöz a többség az intermediate gumikat választotta, de Sergio Pérez a Becketts-nél így is kicsúszott, és összetörte a Sauber elejét. Kicserélték az orrkúpját, de még időben felállhatott, hogy elfoglalja a rendes rajtpozícióját. Jenson Button nemrég azt mondta, hogy bár a pálya elsőre száraznak tűnik, a hátsó rész valójában még teljesen vizes. Úgyhogy érdekes kérdés lesz, ki milyen gumikon kezdi meg a versenyt...

15:54
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

Egyre valószínűbb, hogy slick-en érdemes rajtolni

Bár az első körök így is nehezek lesznek. A háttérben sötét felhők gyülekeznek... az előrejelzések szerint a futam alatt valamikor szinte biztosan esni fog.

15:55
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

Harry herceg a rajtrácson

Jelenleg Nigel Mansell és Jackie Stewart társaságában szemléli a történéseket, korábban a Red Bull bokszában nézelődött.

15:58
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

Nincs egyetértés a diffúzor-ügyben

A Technikai Munkacsoport délelőtti ülésén a csapatoknak nem sikerült megegyezniük abban, hogy a következő versenytől visszatérjenek a befújt diffúzorok Silverstone előtti változatához. A Ferrari és a Sauber ugyanis nem volt hajlandó belemenni ebbe, míg a többiek állítólag igen.

15:59
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

Intermediate-eken az élmezőny

A két Ferrari, Webber, Button... úgy tűnik, az élmezőnyből mindenki az intermediate gumikat választja a rajthoz. A pályától néhány kilométerre délre már kis is alakult egy zápor.

16:02
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

Félig száraz a pálya

Az interek számára problémát fog jelenteni, hogy az új célegyenes környékén szinte teljesen száraz az aszfalt, míg a pálya régi elején, egészen a Copse-ig nagyon vizes.

16:03
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

Rajt!

Vettel vezet, jobban rajtolt Webbernél, aki így továbbra sem töltött még egyetlen versenykört sem csapattársa előtt ebben az évben. A sorrend mögöttük: Alonso, Button, Massa, míg Hamilton a pálya hátsó részén megelőzte di Restát, és már hatodik.

16:06
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

2. kör Massa előzi Buttont

A vizes részen sikerült elmennie mellette, és aztán Hamilton is elment csapattársa mellett. Button szenved, már di Resta is támadja.

16:06
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

3. kör Vettel előnye már 2 másodperc

Vettel 1:50.9-es kört ment, 1.5 másodperccel jobbat, mint bárki más, de a pálya nyilván nagyon vizes, hiszen tegnap Webber 1:30.4-es idővel szerezte meg a pole-t.

16:10
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

4. kör Hamilton lesodródik

Épp miután szólnak neki a rádión, hogy fantasztikus munkát végzett, és a következő áldozata Massa lesz, Hamilton lesodródik az egyik balosban, de pozícióvesztés nélkül vissza tud jönni. Közben Vettel előnye már 4 másodperc.

16:11
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

5. kör Schumacher még nem kér száraz gumit

Megkérdik a rádión, hogy szerinte érdemes-e már váltani, ő azt feleli: 2-3 kör múlva igen. A száraz részen el fognak melegedni az interek.

16:12
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

5. kör A DRS-t engedélyezik

A szokásosnál később, de Charlie Whiting mégis úgy döntött, hogy szabad használni a dönthető hátsó szárnyat előzéshez.

16:13
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

6. kör Alonso lemarad

Már 3.5 másodperc a hátránya a második helyeztt Webberhez képest is. Az intermediate-ek valószínűleg kezdenek tönkremenni, mert az utóbbi körökben az élmezőny nem tud javítani az idején - beleértve Vettelt is. A két Red Bull 1:51-es köröket megy, üldözőik 1:52-eset, egészen Buttonig bezárólag.

16:14
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

6. kör Rosberg előzi Maldonadót

A 11. helyen, a DRS segítségével ment el mellette. Röviddel később Pérez is elmegy a Williams mellett. Maldonado csapattársa, Rubens Barrichello csak a 18. helyen áll.

16:15
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

7. kör Alonso begyorsul

A pálya középső szektorában abszolút legjobb részidőt ért el, és 4 tizeddel gyorsabb volt Webbernél, sőt, 1 tizeddel Vettelnél is. Közben Pérez üldözi a 11. helyezett Rosberget.

16:17
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

8. kör Kovalainen váltóhiba miatt esett ki

A BBC-nek épp most mondta el, hogy amikor a rajt után először akart lekapcsolni 4-esbe, elromlott a váltója, ezért kellett feladnia a küzdelmet. Közben Alonso gyakorlatilag támadási pozícióba került Webberhez képest, aki jelentősen lelassult, míg csapattársa az élen jól boldogul.

16:19
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

9. kör Hamilton nem kér slickeket

A visszajátszásból látszik, hogy Hamilton intermediate-je már rongyosra koptak, bár így is abszolút legjobb részidőt futott a pálya első szektorában, rádión azt mondja a csapatának, hogy még túl vizes a pálya a slickekhez. Ez rossz hír, ha kerékcserére lesz szüksége, mert hátrányba kerülhet, ha új garnitúra intert kell vételezni.

16:20
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

9. kör Schumacher a bokszban

Miközben Hamilton Massát, Alonso pedig Webbert üldözi közvetlen közelről, Schumacher az első, aki száraz gumikra vált. De hiányzik a Mercedes orrkúpja, lehet, hogy Kobajasival koccant az imént.

16:21
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

10. kör Webberé a leggyorsabb kör

1:49.988-at ment, de így is 8 másodperc már a hátránya Vettelhez képest. A visszajátszásból látszott, hogy Schumacher orrkúpja akkor szakadt le, amikor egye lőzési kísérletnél kitört a Mercedes fara, és nekiment Kobajasinak. A sportfelügyelők vizsgálják az incidenst.

16:24
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

12. kör Schumacher a leggyorsabb

Az első szektorban több, mint 1 másodpercet vert mindenki másra, bár a középsőben még lassabb. De ezt látva többen - köztük Button, Kobajasi, Sutil is - kimentek slick gumikért. Schumacher végül 1:49.012-vel megfutja a leggyorsabb kört, eljött az idő slickekre váltani...

16:25
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

12. kör Webber, Alonso, Hamilton a boxban

Webber Alonso előtt maradt, sőt, egy kicsit még növelte is az előnyét a kerékcsere során. Miközben Schumacher már 1:47.844-es új leggyorsabb kört ment, 2.3 másodpercet verve még Vettelre is.

16:27
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

13. kör Vettel a boxban

Megengedhette magának, hogy kicsit a többiek után cseréljen kereket, viszont Massa sokat veszthet azzal, hogy csak most állt ki. Vettel az élre tér vissza. Közben ismét Schumacheré a leggyorsabb kör: 1:45.788-cal.

16:28
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

14. kör Kobajasit vizsgálják

Amiért a bokszban veszélyesen engedték ki Maldonado útjába. Schumacher a Kobajasival történt ütközés ellenére is a 9. helyen maradt, köszönhetően annak, hogy jókor, a többieknél korábban váltott slickekre.

16:30
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

14. kör Button előzi Massát

Schumacher közben stop&go büntetést kap a Kobajasival történt ütközés miatt, Hamilton megelőzte Alonsót a 3. helyen.

16:31
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

15. kör Webberé a leggyorsabb kör

Csak 1.2 másodperccel van Vettel mögött, őt Hamilton követi 6 másodperccel, majd Alonso, Button, Massa és di Resta.

16:32
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

16. kör Schumacher letölti a büntetését

Közben Vettel a nyomában Webberrel utolére D'Ambrosiót és Liuzzit. Schumacher versenye megint tönkrement, a 17. helyre, Petrov mögé esett vissza. A bokszban a Mercedes csapatmenedzsere, Ron Meadows stopperrel mérte a 10 másodpercet. Itt azért adnak stop&go-t a szokásos áthajtásos büntetés helyett, mert a bokszutca annyira rövid, hogy az nem tartana elég sokáig.

16:34
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

18. kör Vettel újra meglép

1:40.102-vel megfutotta az eddigi leggyorsabb kört, így már megint viszonylag biztonságos, 3.2 másodperc az előnye Webberrel szemben.

16:38
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

19. kör Előzik Kobajasit

Nick Heidfeld és Alguersuari is megelőzik az eddig a 11. helyen haladó japánt. Maldonado is megpróbálkozott vele, de Kobajasi gyönyörű manőverrel visszatámadott, és elöl maradt. Ennek az lett a vége, hogy Buemi előzte meg Maldonadót.

16:40
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

20. kör Kobajasi is büntetést kap

Azonnal le is tölti. Azért büntették meg, mert a bokszban majdnem összeütközött Maldonadóval. Valójában időben engedték ki, csak megtorpant gázadásnál, ezért került a Williams mellé.

16:41
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

21. kör Alonso tartja a lépést

Épp most futotta meg a leggyorsabb kört 1:38.803-mal, így csak 1.3 másodperc a hátránya Hamiltonhoz képest, ami azt jelenti, hogy az elmúlt 5-6 körben alig maradt le tőle. A sorrend jelenleg: Vettel, Webber, Hamilton, Alonso, Button, Massa, di Resta és Sutil.

16:43
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

22. kör Schumacher előzi Petrovot

Nem is a DRS zónában, hanem a célegyenesben: nyilván a KERS segítségével utasította maga mögét a 15. helyen álló Renault-t. Alonso közben támadási pozícióba került Hamiltonhoz képest, aki csak néhány körrel ezelőtt előzte meg őt.

16:44
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

24. kör Alonso megelőzi Hamiltont

A spanyol, aki az elmúlt körökben sorban döntötte meg az eddig legjobb időket, a DRS zónában megelőzi egykori csapattársát. Ez különösen szép, mert most egy etapon belül előzgették egymást oda-vissza a pályán. Hamilton azonnal kimegy a bokszba.

16:46
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

25. kör Alonso ezzel elvesztheti a helyét

Igaz, hogy a McLarent megelőzve is újra leggyorsabb kört futott, de Hamilton elévághat. És ne felejtsük el, hogy mivel esősen kezdődött a verseny, ezért most nem érvényes az a szabály, hogy mindkét gumikeveréket használniuk kell a versenyzőknek, így elvben mindenki maradhat a lágynál.

16:48
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

25. kör Kobajasi kiesik

Elképzelhető, hogy akkor sérült meg az autója, amikor a bokszban áthajtott egy légkulcson. Di Resta bokszkiállását elrontották, úgy tűnt, összekeverték a gumikat, ezért nagyon sokáig tartott a kerékcsere.

16:50
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

26. kör Webber a bokszban

Alonso pedig a használt gumikon is leggyorsabb kört fut, gyorsabb Hamiltonnál, ami azt jelenti, hogy egyelőre nincs feltétlenül rászorulva egy kerékcserére. Ez a verseny végén különösen jól jöhet, mert rövidebbek lesznek az etapjai.

16:51
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

27. kör Vettel a bokszban

Alonso is követi őt, és a Red Bull bal hátsó kereke nem megy fel, így már a spanyol vezet, és Hamilton is megelőzte Vettelt!

16:52
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

28. kör Meglesz az első Ferrari-győzelem?

Most nyiltsisakos küzdelem kezdődik Alonso, Hamilton és Vettel között. Hamilton gumijai már be vannak melegedve, de már előbb is láttuk, hogy hosszabb távon lehet csiki-csuki is kettőjük között. Mindenesetre most Vettelnek is alaposan rá kell lépnie a gázra, meglátjuk, mire képes ilyen helyzetből...

16:53
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

29. kör Vettel kerékanyájával volt probléma

Rosszul ment föl a kerékanya, ezért kellett újra leszedni, és helyesen visszatenni. Alonso 1:37.069-es kört fut, több mint 1 másodperccel gyorsabbat Hamiltonnál, és 2 tizeddel jobbat Vettelnél is, aki már üldözi a McLarent.

16:56
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

30. kör Rosberg és Heidfeld a bokszban

Ők még csak most bonyolítják le a második kerékcseréjüket.

16:58
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

31. kör Alonso körönként 2 másodpercet nyer

Nem bízza a véletlenre: ennyivel gyorsabb Hamiltonnál, aki szerencséjére feltartja Vettelt is. A Red Bull már elég közel van a McLarenhez, de mivel az előbb mindketten egy Force India mögött voltak, Hamilton is használhatta a DRS-ét.

17:00
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

34. kör Schumacher előzi Alguersuarit

Így már a 12. helyen van, de még mindig 9 másodpercre az 1 pontot érő 10. helytől. Mindkét Renault-t meg kellene előznie ahhoz, hogy oda jusson - de ez nem tűnik lehetetlennek, mert sokkal gyorsabb náluk. Olyannyira, hogy most az új gumikon csak Alonso és Pérez gyorsabbak nála a pályán.

17:04
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

36. kör Hamilton megnyeri Alonsónak a versenyt

Már 9.8 másodperc Alonso előnye, de Vettel nem jut előrébb. Mivel már csak 16 kör van hátra, ezt akkor is nehéz lesz behoznia, ha végre megelőzi Hamilont.

17:06
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

36. kör Vettel a bokszban

Ez az etapja így kurtára sikerült, de az egyetlen esélye Hamilton megelőzésére, hogyha elévág a korábbi kerékcserével. Ez a kiállása tisztán sikerült.

17:07
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

37. kör Hamilton is a bokszban

A McLaren megpróbálja követni a Red Bullt, de nem jár sikerrel: Hamilton Vettel mögé érkezik vissza a pályára, ezzel elbukta a második helyet. Vettel viszont épp Massa mögé jött vissza.

17:09
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

38. kör Vetel rálép a gázra

1:35.565-tel új leggyorsabb kört fut, 1.2 másodpercet verve Alonsóra, akinek azonban nem kell aggódnia, mert így is kellően nagy előnye van egy bokszkiálláshoz.

17:11
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

39. kör Alonso a bokszban

A Ferrari sem akart kockáztatni, kihívta Alonsót kereket cserélni. Épp akkor, amikor Vettel egy teljesen sima manőverrel megelőzte Massát, aki még használt gumikon van.

17:12
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

40. kör Button leparkol

A bokszkijáratnál leállítja az autóját, pedig a motor jár. A jobb első kereket nem rögzítették...

17:13
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

40. kör Alonso előnye 10 másodperc

A második helyezett Vettel mögött Hamilton, Massa, Webber és Rosberg autózott, mielőtt Massa is sort kerített végre harmadik - egyben utolsó - kiállására. Button nem vette le a sisakját, úgy sétált be a McLaren garázsába. Silverstone megint nem hozott neki szerencsét, önhibáján kívül adta fel a versenyt.

17:16
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

42. kör Hamiltonnak szólnak, hogy spóroljon

A benzinnel, mert így nem fog eljutni a célig. Pechére nagyon nem lassíthat, mivel Webber ott van a nyakán.

17:17
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

43. kör Buttont vizsgálják

Amiért veszélyesen engedték ki a bokszból. Közben Webbernek szóltak a rádión, hogy Hamilton bajban lehet, mert spórolnia kell.

17:18
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

44. kör Alonso szárnyal

Már 15 másodperccel vezet Vettellel szemben, aki úgy tűnik, megelégedett a második hellyel. A legnagyobb csata a 3. helyért zajlik, Hamilton és Webber között, aki az előző körökben több, mint 1 másodperccel volt gyorsabb a McLarennél. A Red Bull szerint lehet, hogy Hamilton csak blöfföl, hogy lépre csalja Webbert, aki az üldözése közben túlkoptatja a gumijait.

17:20
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

45. kör Schumacher közben pontszerző

A Mercedes tempója - különösen Schumacheré - ma kifejezetten jó volt, úgyhogy bánhatja azt a büntetést, már így is a 9. helyen áll. Szemlátomást nagyon jól bánt a gumikkal, mert csak kétszer cserélt kereket.

17:22
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

46. kör Webber megelőzi Hamiltont

Hamilton a helyi közönség nagy bánatára mégsem lesz dobogós, Webber  ugyanis a külső íven megelőzte a benzinnel spórolni kényszerülő McLarent. Közben a 6. helyért Rosberg és üldözője, Pérez kezd csatázni.

17:23
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

47. kör Massa üldözőbe veszi Hamiltont

Cssak 11 másodperc a hátránya 5 körrel a verseny vége előtt, ami soknak tűnik ugyan, de a legutóbbi körben 2.5-öt hozott rajta.

17:24
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

49. kör Az időmérő hősei hátraestek

Maldonado és di Resta, akik a legjobb edzéseredményüket érték el tegnap, a versenyen visszaesteka  14-15. helyre. Massa közben már 4.3 másodpercre közelítette meg Hamiltont.

17:28
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

50. kör Webber nem adta fel

Már csak 2 másodpercre van Vetteltől, aki 6-8 tizeddel lassabb nála. Massa pedig egyéni legjobb köröket futva próbálja levadászni Hamiltont.

17:29
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

52. kör Vettel és Hamilton is elöl marad

A rendező nem tudta, hogy kit mutasson, de a visszajátszásból látszik, hogy Massa már elöl volt, amikor Hamilton nekiment belülről. Ha Schumachert megbüntették a Kobajasival való ütközés miatt, akkor szinte biztos, hogy ezért is büntetés jár. Alonso megszerezte a Ferrari idei első győzelmét.

17:36
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

Alonso ünnepel

A kétszeres világbajnok a Ferrari tetején állva, a kormányt mutogatva boldogan ünnepel, majd kezet fog Vettellel. A Ferrari és a Red Bull gumijai is rojtosra koptak. Az olaszok legutóbb a tavalyi Koreai Nagydíjon arattak győzelmet, a spanyol öröme érthető, ezzel feljött a harmadik helyre a világbajnokságban. Hátrébb az újonc Daniel Ricciardo utolsó lett, még saját csapattársától, Liuzzitól is kört kapott. Alguersuari zsinórban harmadszor is pontot szerzett.

17:39
július 10, 2011
Vágólapra másolva!

Csalódás a briteknek

A hazai versenyzők nem voltak szerencsések: Button a rosszul rögzített kerék miatt be sem tudta fejezni a versenyt, Hamilton végül lecsúszott a dobogóról, az élete versenyére készülő di Resta pedig szintén egy elrontott kerékcsere miatt esett hátra, végül csak a 15. lett. Pedig a díjátadóra még Harry herceget is beszervezték...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!