A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Pérez ismét az élen, feljött a Red Bull

Események

Forma-1, Sergio Pérez, Force India, teszt
Vágólapra másolva!
Az utolsó tesztciklus második napján is a Force India volt a leggyorsabb, de a legtöbb kört teljesítő Ferrari is csak 64 ezreddel maradt le az első helyről. A Red Bull a nap végére egyre biztatóbb formát mutatott, a McLaren és a Mercedes viszont műszaki problémákkal küzdött.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül110 bejegyzés
07:36
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Sergio Pérez annak ellenére végzett az élen az utolsó előszezoni tesztciklus második napján, hogy a csütörtökön elért idejénél ezúttal 3 tizeddel lassabb kört autózott. A csapatok a felkészülés utolsó napjaiban egyértelműen arra törekednek, hogy minél több kört tudjanak megtenni, a műszaki hibák azonban ezúttal sem kerülték el az istállók egy részét. A problémák a Renault és a Mercedes motorjaival hajtott csapatokat egyaránt sújtották, a Red Bull viszont a nap végére feltámadt, már hosszabb etapokat és viszonylag gyors köröket is futottak.

Pérez rögtön az első mért körében az élre repítette a Force Indiát, majd a nap közepén tovább javított, és végül 1:35.570-es idővel végzett az első helyen. Az utolsó órákban senki nem veszélyeztette az uralmát, hiszen a versenyzők többsége hosszú etapokkal próbálkozott. Pérez egy versenyszimulációt is sikeresen teljesített, összesen 108 körrel zárta a napot. „Nagyon jó érzés, hogy megint zavartalan napunk volt, és ilyen sok kört teljesítettem. Most ültem utoljára autóba, mielőtt elutazunk Melbourne-be, és úgy érzem, jó irányba haladunk” – mondta a mexikói, aki az utolsó két napon Nico Hülkenbergnek adja át a VJM07-et. „A beállításokon végzett munka nagyon hasznos volt – kipróbáltunk néhány különböző megoldást, hogy felkészültebben érkezzünk meg az első versenyre. Minden a terveink szerint alakult, délután az összes hosszú etapunkat sikerült teljesítenünk.”

Pérez zsinórban másodszor végzett az élen Forrás: AFP

Jó napot zárt a Ferrari is: Fernando Alonso mindössze 64 ezreddel maradt el a Force India idejétől, és mindenkinél több, 122 kört futott. Délután a spanyol is teljesített egy versenyszimulációt, amely során a szuperlágy, a lágy és a közepes gumikat is kipróbálta. Szerinte „rendben volt” az autó teljesítménye, de menet közben így is számos kisebb problémával kellett megküzdenie. Összességében elégedett volt a napjával, és elárulta, hogy a Ferrari a hétvégén már nem a megbízhatóságra, hanem a teljesítményre helyezi a hangsúlyt.

„A következő két nap kulcsfontosságú lesz a teljesítmény szempontjából” – magyarázta a kétszeres világbajnok, aki szerint „valami még hiányzik” az F14 T-ből. „Ki kell használnunk az autónkban rejlő lehetőségeket. Fontos, hogy Kimi (Räikkönennel) problémák nélkül végezhessük a dolgunkat az utolsó két napon, hiszen csak így érkezhetünk meg 100 százalékos formában Ausztráliába.”

Az eddigi tesztnapjaikat figyelembe véve egyértelműen sikeres napot tudhat maga mögött a Red Bull is. A címvédő napja lassan indult be - az első három és fél órában nem is futottak mért kört -, de délutánra összekapták magukat, és Daniel Ricciardo 66 körrel, 1:35.743-as időeredménnyel a 3. helyen végzett. A bahreini tesztnapok során először fordult elő, hogy a Red Bull 1:36 alatti körre volt képes.

„Ma sokkal jobb napunk volt” – mondta Ricciardo, aki Pérezhez és Alonsóhoz hasonlóan a lágy abroncsokon érte el a legjobb idejét. „Délelőtt fontos volt, hogy a versenyeken is dolgozó csapattagjaink gyakorolhassák a bokszkiállásokat, hiszen erre az új autóval még nem sok lehetőségük volt. Ezért nem futottunk túl sok kört, délután viszont eredményesebbek voltunk. A nap végén még egy hosszú etapot is futottunk – ez rendkívül fontos volt, mert megfigyelhettük, hogyan bánik az autónk a gumikkal. A csütörtöki naphoz képest minden területen sokat javultunk, most már sokkal jobbak a kilátásaink.”

A csütörtökön a legszorgalmasabb csapatnak bizonyuló Williams pénteken is 103 kört teljesített, ezúttal Felipe Massa vezethette az FW36-ot. A tabella 4. helyén végző brazil elégedetten nyilatkozott a problémamentes nap után. „Kezdjük egyre inkább megérteni az autónk viselkedését” – mondta Massa, aki a múlt héten számos nehézséggel küzdött. „Igazából ez volt az első alkalom, hogy egész nap vezethettem – múlt héten csak fél napot tölthettem a pályán, ezért holnap is az lesz a célom, hogy minél jobban megismerjem az autónkat. Mindent megteszünk azért, hogy a lehető legfelkészültebben érkezzünk meg az első futamra.”

Az elégedett pilóták sorát gyarapítja Jules Bianchi is, az előszezonban számos problémával küszködő Marussia ugyanis az eddigi legeredményesebb tesztnapot tudhatja maga mögött. A francia 75 kört tett meg, és 2,5 másodperces lemaradással a 6. helyen zárta a napot. „Nagyon örülök a mai eredményünknek. Jónak éreztem az autónkat, és a megbízhatóságunknak köszönhetően sok kört futhattunk. Persze jobb lett volna, ha még több időt tölthetek a pályán, de így is sikerült néhány remek etapot teljesítenünk” – nyilatkozta Bianchi.

Problémák a Mercedesnél

Annak ellenére, hogy a legtöbben a Mercedes-motoros istállókat tartják az idény favoritjának, a műszaki hibák a németek partnercsapatait sem kerülik el Bahreinben. Lewis Hamilton viszonylag sok, összesen 89 kört teljesített, de váltóhiba miatt egy órával a tesztnap vége előtt be kellett fejeznie a gyakorlást. A 7. legjobb időt megfutó brit miatt délelőtt a piros zászlót is meg kellett lengetni, de nem az autója robbant le, hanem ő vesztette el az uralmát az autója felett, és kicsúszott.

Hamilton napja nem volt problémamentes Forrás: AFP

„A többi csapathoz hasonlóan mi is minden nap problémákkal szembesülünk – a megbízhatóságunkon és a tempónkon is dolgoznunk kell még” – nyilatkozta Hamilton, aki nem ért egyet azzal, hogy a Mercedes az idénynyitó toronymagas esélyese. „Úgy gondolom, erős a csomagunk, de nincs rá garancia, hogy mi leszünk elöl” – vélekedett. „Biztos vagyok benne, hogy a Ferrari is nagyon gyors, és a Red Bull is jó lesz. Bár a motorjuk talán nem olyan erős, mint a miénk.”

Pénteken a szintén jó formában lévő McLaren vesztegette el a legtöbb időt, miután Jenson Button autójában két és fél órával a nap kezdete után elromlott a hajtás. Az MP4-29-et sokáig szerelték, a brit csak az utolsó egy órában tudott ismét a pályára hajtani, bár a délelőtt elért ideje így is elég volt az 5. helyre. Még rosszabbul járt Pastor Maldonado, aki csak 31 kört tudott megtenni, az utolsó 2 órát pedig ki kellett hagynia, miután a Lotus kigyulladt a pályán. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet, a Lotus az autót szétszedve azonnal elkezdte vizsgálni a hiba okát. Hasonlóan járt Marcus Ericsson is: a svéd újonc Caterhame egy órával a tesztnap vége előtt kapott lángra, ezért a hajrában ő sem tudott körözni.

A Toro Rosso hasonló napot zárt, mint pénteken: Jean-Eric Vergne 61 kört tudott megtenni, az időeredménye pedig csak a 8. helyre volt elég. Esteban Gutiérrezt így is sikerült megelőznie, a Sauber ugyanis a nap nagy részében hosszú etapokkal próbálkozott. Bár a nap végére ők is meghaladták a 100 kört, teljes versenyszimulációt csak az utolsó két napra terveztek.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

07:45
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Jó reggelt!

Köszöntjük kedves olvasóinkat a második bahreini tesztsorozat második napjáról élőben készülő tudósításunkban! A csapatoknak a maival együtt mindössze három napjuk maradt, hogy a pályán nyüstöljék az autóikat a március 16-i idénynyitó előtt. Napra pontosan két hét múlva már az Ausztrál Nagydíj szabadedzéseit rendezik.

07:55
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Előnyben a Mercedes

Egyelőre gyakorlatilag minden megfigyelő szerint a Mercedes-motoros csapatok állnak a legjobban. Tegnap Sergio Pérez volt a leggyorsabb a Force Indiával, bár Nico Rosberg múlt heti, 1:33.283-as idejét senki nem tudta 2 másodpercen belül megközelíteni. Pérez mellett a Williams és a McLaren szinte teljesen párhuzamosan bonyolított le versenyszimulációt, melynek során az előbbi istálló autója tűnt a gyorsabbnak. A tesztnapról részletes összefoglalónk itt olvasható.

Magnussen és Bottas egyszerre hajtottak végre versenyszimulációt Forrás: AFP/Mohammed Al-Shaikh
07:57
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Bajban a Red Bull

Tegnap sok csapat nyűglődött kisebb-nagyobb műszaki problémákkal. A Renault két élcsapatának, a Red Bullnak és a Lotusnak egyaránt a kipufogójával gyűlt meg a baja, ezért csak 39 illetve 31 kört tudtak megtenni. Pedig már eddig is óriási kilométerhátrányban voltak - ez a három nap egyértelműen túl kevés ahhoz, hogy alaposan felkészüljenek a szezon kezdetére. Nehéz lesz teljesíteniük a 305 km-es távot Ausztráliában, ha 10 kört sem tudnak megtenni egyvégtében...

08:00
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A mai felállás

Ma a csapatok többsége pilótát váltott, ők vezetik az autókat:

Red Bull: Daniel Ricciardo
Mercedes: Lewis Hamilton
Ferrari: Fernando Alonso
Lotus: Pastor Maldonado
McLaren: Jenson Button
Force India: Sergio Pérez
Sauber: Esteban Gutiérrez
Toro Rosso: Jean-Eric Vergne
Marussia: Jules Bianchi
Caterham: Marcus Ericsson

08:03
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Zöld zászló

A pályát megnyitották, egyelőre hatan tettek meg ellenőrző kört: a Ferrari, a Force India, a Sauber, a Williams, a Marussia és a McLaren. A tesztelés ma magyar idő szerint 7-től 15.30-ig tart, mert beiktattak egy félórás ebédszünetet 11 és 11.30 között.

08:08
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Ketten kint maradnak

A korábbi csapattársak, Button és Hamilton rögtön nekivágnak a körözésnek. Ez nem meglepő: a Williamsszel hármasban ők tartanak a legelőrébb a felkészüléssel.

08:10
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A Renault nem aggódik

A szabályok szerint ma éjfélkor befagyasztják a motorfejlesztést, ami igencsak rossz hír a Renault-nak, hiszen az ő hajtásláncuk még távolról sem üzemel tökéletesen, akár a megbízhatóságot, akár a teljesítményt nézzük. A cég technikai programját irányító Rémi Taffin azonban nem aggódik, mert az előírások "a megbízhatóság, a biztonság és a költségcsökkentés" ürügyén ezután is lehetővé teszik a motoron elvégzett módosításokat.

"Már az utóbbi hat-hét évben is láttuk, hogy amikor új motorral vágunk neki a szezonnak, előre tudjuk, hogy adódik majd néhány műszaki probléma, amelyeket a sportszerű, az erőviszonyok kiegyenlítődését szolgáló szabályoknak köszönhetően szabadon orvosolhatunk" - mondta csütörtök este. "Ha megnézzük az elmúlt hat évet, szerintem a V8-asunkban a végére az alkatrészek 95 százaléka más volt, mint az elején. Ugyanígy lesz most is."

08:16
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Pályán a Lotus

Mért kört egyelőre senki nem tett meg, az imént Alonso, most pedig Maldonado hajtott ki a garázsból, hogy teljesítse a kötelező ellenőrző körét. Tegnap 30 fok is volt Szahírban, de az ég jelenleg kissé felhős, és még korán van, úgyhogy a levegő egyelőre 23, az aszfalt 26 fokos.

08:22
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Megvan az első mért kör

Ki más teljesíti, mint Pérez? Tegnap ő volt a leggyorsabb, és több mint száz kört tett meg - úgy érezte, a Force Indiának égető szüksége volt egy eredményes napra, ami végre össze is jött nekik. Először 1:46.166-os idővel iratkozott fel a tabellára, majd 1:38.014-re javított.

08:26
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Ricciardo bizakodó

Nem tagadja, hogy a Red Bull le van maradva: tegnap azt mondta, a múlt héten végezték el a Jerezre tervezett feladatok jó részét, most pedig azt próbálják végigcsinálni, amit eredetileg a múlt héten akartak. Ugyanakkor hozzátette, hogy máris nagyot léptek előre, különösen a motorteljesítmény terén. "Gondolom, kívülről leginkább a köridőkből és a megtett körök számából lehet ítélni, de mi tudjuk, hogyan állunk a teljesítmény terén valójában, és biztosak vagyunk benne, hogy fel tudunk majd nőni a feladathoz" - nyilatkozta az Autosportnak. "Az nyilvánvaló, hogy Melbourne-ben nem lesz nagy fölényünk, mint tavaly, de ezt még korai lenne felmérni."

08:31
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton mért kört fut

Egyelőre, a második próbálkozása után 1:40.503-nál jár. A Mercedesszel eddig csak a csapattársának, Nico Rosbergnek sikerült teljesítenie versenyszimulációt, neki azonban kettőt is. Úgy jött ki a lépés, hogy az első kilenc nap alatt Rosberg mindenkinél több, 2256 km-t tett meg, Hamilton viszont csupán 1299-et, úgyhogy nagy szüksége van a pályán töltött időre. Tegnap cáfolta, hogy a csapattársa keményebben dolgozik, mint ő.

08:36
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Kijött a Toro Rosso

Miközben Hamilton sorozatban futja az 1:40-es köröket, Pérez 6 kör után visszatért a bokszba, megjelent viszont a pályán Jean-Eric Vergne és Esteban Gutiérrez.

08:40
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A Caterhamnek nem tetszik az idő

A Twitteren a Bahreinben ritka felhős ég miatt elégedetlenkednek. "Ez elfogadhatatlan, de tényleg. Bárki is lopta el a Napot, kérjük, hogy azonnal adja vissza!" - írják viccelődve. Az imént már Ericsson is teljesítette az ellenőrző körét.

08:44
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A megtett kilométerekről

Az összehasonlítás még nem egészen fair, mert eddig páratlan számú tesztnap volt, így a csapattársak eleve nem ugyanannyit ültek az autóban, de a pilóták rangsora a megtett kilométerek szerint így állt tegnap estig:

1. Rosberg 2256
2. Magnussen 1995
3. Bottas 1804
4. Alonso 1637
5. Sutil 1404
6. Räikkönen 1320
7. Hamilton 1299
8. Button 1282
9. Pérez 1192
10. Gutiérrez 1083

...

25. Grosjean 141

08:48
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Alonso a pályán

Pérezzel a nyomában hajt ki a bokszból. Hamilton máris lezavart 12 kört, de visszatért a garázsba, akárcsak Gutiérrez. Most a Ferrari és a Force India van kint a pályán.

08:50
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A Ferrari az élen

1:37.274-gyel veszi át a vezetést Péreztől. A Ferrari legjobb ideje Bahreinben eddig az az 1:36.432, amit Räikkönen futott tegnap.

08:58
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Ericsson is megtesz egy mért kört

1:42.516-tal kezd. A múlt héten a Caterham tette meg a legnagyobb távolságot a Renault partnerei közül, de tegnap csak 19 körre futotta az erejükből. Délelőtt egy autóvillamossági problémába ütköztek, aztán amikor azt kijavították, a hajtáslánc szoftverhibája hátráltatta őket.

09:01
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Alonso hosszú etapon van

Már a 12. körénél tart, de a legjobbja továbbra is az előzőleg futott 1:37.274.

09:03
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Aeroteszteket végez a Sauber

Tegnap Sutil vezetett, ma Gutiérrez ül a C33-ban. "Ma délelőtt az aerodinamikai munkára és a rövid etapokra koncentrálunk. Nehéz megtalálni az ideális kompromisszumot a fejlesztési feladatok és az első versenyre való felkészülés között" - írják a Twitteren.

09:05
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Piros zászló!

Először a nap folyamán. Úgy tűnik, Hamilton Mercedese az egyetlen autó, amely nem tért vissza a bokszba.

09:11
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A sorrend

Bő egy órával a tesztnap kezdete után a tabella:

1. Alonso (Ferrari F14T) 1:37.274 - 12 kör
2. Pérez (Force India VJM 07) 1:38.014- 12 kör
3.Hamilton(Mercedes W05) 1:40.503 - 12 kör
4. Ericsson (Caterham CT05) 1:42.516 - 4 kör
5. Gutiérrez (Sauber C33)- 7 kör
6. Button (McLaren MP4-29) - 2 kör
7. Maldonado (Lotus E22)- 2 kör
8. Massa (Williams FW36) - 1 kör
9. Bianchi (Marussia MR03)- 1 kör
10. Vergne (Toro Rosso STR9) - 1 kör
11. Ricciardo (Red Bull RB10)- 0 kör

09:17
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Zöld zászló

A Mercedest visszaszállították a bokszba, a pályát újra megnyitották. Hamilton autója a 3-as kanyarnál állt meg. A Mercedes hiába áll jól, Rosberg tegnap elismerte, hogy az ő megbízhatóságuk is necces - de akkor mit szóljanak a többiek?

09:19
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A Williams tervei

Már megint a Red Bull az egyetlen autó a pályán, amely az első 80 percben még ellenőrző kört sem tett meg. A Marussia most megjelent, míg a Williams a Twitteren arról számol be: "A tervünk hasonló a tegnapihoz, vagyis Felipe a délelőtt aerodinamikai munkát fog végezni, később pedig át áll a hosszabb etapokra."

09:25
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Pérez átveszi a vezetést

Az ideje 1:36.440, ami még 1,2 másodperccel elmarad a tegnapitól. Közben egy 1:36.901-es körrel Button is megelőzte Alonsót, és átvette a 2. helyet, míg Bianchi egy 1:39.488-as körrel regisztrálta a tabellán a Marussiát. Neki ez az első mért köre Bahreinben az idén - a múlt héten egyet sem tudott futni.

09:28
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Alonso javít

1:36.992-vel megközelíti Buttont. Közben Vergne is teljesítette a Toro Rosso mai első mért körét, igaz, csak 1:42.138 alatt. Tudjuk, hogy unalmas, de a Red Bullnak még mindig nincs nyoma... Pérez a lágy, Button a Pirelli téli gumijaival érte el az előbbi eredményét.

09:34
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A Red Bull kimerészkedik

Másfél óra után megteszi az első ellenőrző körét. Néhány perccel ezelőtt még nagyban szereltek a Red Bull garázsában. Eddig a legtöbb kört, 17-et, Pérez teljesítette ma reggel.

A Red Bull a szezon nyitányához közeledve egyre nagyobb lépéshátrányba kerül Forrás: Red Bull
09:40
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Massa is megtesz egy kört

Mármint egy mértet. 1:41.650-nel iratkozik fel a tabellára, így már nyolc versenyzőnek van mért köre. Akiknek nincs: Maldonado, Ricciardo, Gutiérrez.

09:43
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Lauda ébresztette Markót

Az Auto Motor und Sport szerint Lauda ma reggel beszélni akart a Red Bull tanácsadójával, ezért felhívta telefonon. "Hol vagy?" - kérdezte, mire egy álmos hang így felelt: "A grazi ágyamban!" A kétórás időeltolódás miatt ott még csak hat óra volt...

09:47
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Újra pályán a Red Bull

Hurrá! Ricciardo megtett egy második ellenőrző kört is, amivel utolérte Maldonadót. Most holtversenyben állnak, mert időeredménye egyiküknek sincs, de mindketten 2-2 kört teljesítettek. Alonso közben már jócskán átlépte a 20-at.

09:49
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Räikkönen nem aggódik

Noha egyes becslések szerint a Mercedes hajtáslánca összességében 75 lóerővel erősebb lehet a Ferrariénál (aminek némileg ellentmond, hogy a múlt héten Alonso érte el a legnagyobb, 336 km/ó-s végsebességet), Räikkönent ez nem izgatja túlzottan. "Az igazat megvallva nem tudok hiteles benyomásokról beszámolni ezen a téren, mert nem figyeltem rá" - mondta a Speed Weeknek. "Csak akkor látom a többi autót, amikor megelőzöm őket, vagy ők megelőznek engem, de a teljesítménykülönbséget nem tudom megbecsülni." Hozzátette: "Már volt részem sokkal rosszabb telekben is, aztán a szezon mégis jól alakult, úgyhogy nem aggódom."

09:58
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton újra akcióra kész

Úgy tűnik, az iménti megállás nem okozott maradandó károsodást az autójában, mert ismát beszállt a Mercedesbe, és a csapat a Twitteren azt írja, hamarosan visszatér a pályára. Sőt: már vissza is tért.

10:02
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Massa javít

1:39.849-re tornázta le az idejét. Régóta a pályán van a Williamsszel, az imént érte utol Buttont, aki az utolsó pillanatban döntötte el, hogy mégsem megy ki a bokszba.

10:08
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A sorrend

Két órával a tesztnap kezdete után a tabella:

1. Pérez (Force India VJM 07) 1:36.440  - 17 kör
2. Button (McLaren MP4-29) 1:36.901  - 17 kör
3. Alonso (Ferrari F14T) 1:36.992 - 28 kör
4. Bianchi (Marussia MR03)1:39.488  - 14 kör
5. Massa (Williams FW36)1:39.849 - 13 kör
6. Vergne (Toro Rosso STR9) 1:40.309  - 13 kör
7.Hamilton(Mercedes W05) 1:40.503 - 22 kör
8. Ericsson (Caterham CT05) 1:42.516 - 5 kör
9. Gutiérrez (Sauber C33)- 13 kör
10. Ricciardo (Red Bull RB10)- 4 kör
11. Maldonado (Lotus E22)- 2 kör

10:12
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton hosszú etapon

Folytatja azt, amit a műszaki hibája előzőleg megszakított. Rajta kívül jelenleg csak Ericsson van kint a pályán.

10:17
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Alonso már 30 körnél tart

Most épp nincs a pályán, Hamilton - akinek a tempója a hosszú etap során 1:40-ről lassacskán visszaesett 1:43-ra - így hamarosan beérheti. Kicsit megélénkült a forgalom, a Mercedesen kívül most a Williams, az STR és a Sauber is kint van.

10:21
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Vergne megelőzi Massát

1:39.756-os kört fut, amivel feljön az 5. helyre, bár Kvjat 1:38.974-es, múlt pénteki legjobbjától még elmarad. Gutiérrez is feliratkozott a tabellára, ő egyelőre 1:43.590-nél jár. Már csak a Red Bullnak és a Lotusnak nincs mért köre.

10:26
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A Renault halasztást kér

Ma éjfélkor lejár a homolgizációs határidő: a V6-os turbók teljesítményét ezután már nem lehetne fokozni a szabályok szerint, csak "a megbízhatóság, a biztonság és a költségcsökkentés" érdekében lehet változtatni a motorokon az FIA külön engedélyével. Az Auto Motor und Sport úgy tudja, a Renault tegnap három-négy hónapos halasztásért folyamodott az FIA-hez - ezek szerint ennyire jelentős lemaradásban vannak. Ám korántsem biztos, hogy megkapják, mert ehhez a Stratégiai Munkacsoportba képviselőt delegáló hat csapat (a Red Bull, a Mercedes, a Ferrari, a McLaren, a Lotus és a Williams) mindegyikének hozzá kellene járulnia. Már egy vétó is elég lesz, hogy a Renault kérését elutasítsák, és az bizony komoly válságba taszíthatja a francia gyártó csapatait.

10:31
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A Lotusnak is van mért köre

Maldonado 1:43.652-vel kezd. Közben Hamilton nemrég bement a bokszba egy 19 körös etap után, majd a kemény gumikon azonnal visszahajtott a pályára, és 1:40.019-re faragta le az idejét. A Mercedes vajon versenyszimulációt teljesít?

10:33
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Piros zászló!

Úgy tűnik, most Button McLarenje robbant le. Ez rosszkor jön a Ferrarinak, Alonso ugyanis éppen a nap legjobb részidejét teljesítette a pálya elején, de a körét a megszakítás miatt már nem tudta befejezni, míg a Mercedesnek a versenyszimulációját kell félbehagynia.

10:48
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Zöld zászló

Ez egy elég hosszú megszakítás volt. Pérez és Gutiérrez szinte azonnal megragadja a lehetőséget, és kihajt a pályára.

10:52
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Egy videó tegnapról

Összefoglaló a csütörtöki tesztről, érdemes végignézni - és persze hallgatni!

10:53
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Megint a bokszban a Red Bull

Az autó a bokszban van, előre-hátra tologatják, de nem is Ricciardo ül benne, hanem az egyik szerelő. Pérez közben 3 tizedre megközelítette saját eddigi legjobbját.

10:58
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Massa feljön ötödiknek

1:39.630 alatt teljesíti a legutóbbi körét, ezzel beférkőzve Bianchi és Vergne közé a Williamsszel. Közben Hamilton is folytatta nemrég megszakított versenyszimulációját, már 42 körnél tart reggel óta.

11:01
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton csúszott ki

Mármint nem most, hanem amikor reggel megállt a pálya szélén. "Elvesztette az autója fölötti irányítást, amikor az egyik rázókövön váltott fel. Szerencsére az autója nem sérült meg túlzottan" - árulta el Paddy Lowe az Auto Motor und Sportnak. Ez jó hír a Mercedes számára, mert azt mutatja, hogy nem egy újabb műszaki hibáról volt szó.

11:06
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A sorrend

Három órával a tesztnap kezdete után a tabella:

1. Pérez (Force India VJM 07) 1:36.440  - 22 kör
2. Button (McLaren MP4-29) 1:36.901  - 20 kör
3. Alonso (Ferrari F14T) 1:36.992 - 32 kör
4. Bianchi (Marussia MR03)1:39.488  - 21 kör
5. Massa (Williams FW36)1:39.630 - 19 kör
6. Vergne (Toro Rosso STR9) 1:39.756  - 17 kör
7.Hamilton(Mercedes W05) 1:40.019 - 42 kör
8. Maldonado (Lotus E22)1:41.772- 5 kör
9. Ericsson (Caterham CT05) 1:42.516 - 15 kör
10. Gutiérrez (Sauber C33)1:42.530- 21 kör
11. Ricciardo (Red Bull RB10)- 4 kör

11:10
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Pérez begyorsul

1:35.570-re szorítja le a mai etalont, fél másodpercre közelítve meg tegnapi legjobbját. Rosberg 1:33.283-as, múlt heti idejétől még mindig messze vagyunk. Már megint a Red Bull az egyetlen csapat, amely ma még egy mért kört sem tudott megtenni.

11:14
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Szerel a Caterham

"Éppen néhány új alkatrészt teszünk az autóra, amelyek egy késői szállítmánnyal érkeztek meg a gyárból. Még az ebédszünet előtt vissza szeretnénk térni a pályára" - közölték a Twitteren.

11:18
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Ricciardo visszatért a pályára

Sőt, végre megtette mai első mért körét is, az eredménye 1:40.867. Alonso közben az imént feltornázta a 2. helyre Ferrariját, 64 ezreddel Pérez mögé. 1:35.634-es köre az eddigi legjobb a Ferraritól a bahreini teszt múlt heti kezdete óta: Räikkönen tegnap 8 tizeddel lassabb volt.

11:23
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Két kör a Red Bulltól

Ricciardo ment két kört, aztán visszatért a bokszba: egy hosszú etapot a jelek szerint még nem mernek bevállalni. Az Autosport szerint Button nem tud majd egyhamar kimenni a pályára nemrég elszenvedett műszaki hibája után. Alonsóról kiderült, hogy a lágy keverékű Pirelliken érte el az iménti időeredményét.

11:27
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton javít

Még mindig a versenyszimulációjánál tart, most 1:39.041-re faragta le az idejét, amivel Bianchit a tabellán lejjebb tolva megszerezte a 4. helyet. A legutóbbi etapja 22 körből állt, utána kiállt a bokszba közepes gumikért, majd folytatta a munkát.

11:35
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Ricciardo ki-be járkál a bokszba

Már ugyanúgy 12 kört tett meg, mint Maldonado a Lotusszal. A Renault két élcsapata továbbra sem áll a helyzet magaslatán. Ma egyelőre a Toro Rossónak megy a legjobban, de a 18 körükre ők sem lehetnek büszkék.

11:39
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Alonso majdnem javít

A pálya első szektorában abszolút legjobb részidőt futott a lágy gumikon, de azután elvette a gázt, és visszagurult a bokszba. Pérez a szuperlágy keverékű Pirelliken van kint, de nem javít. Még 20 perc van hátra a félórás ebédszünet kezdetéig.

11:45
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Még mindig szerelik a McLarent

Vizsgálják, hogy miért robbant le Button autója. Bíznak benne, hogy az ebédszünet után folytathatják a körözést, de arról nem adtak ki információt, hogy milyen hibáról volt szó. Közben Maldonado kint van a pályán, és a végsebessége nagyobb, mint eddig: 280 km/ó. Jelenleg 299-vel Vergne tartja a napi csúcsot.

11:54
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Egyre melegebb van

A levegő már 27 fokos. A Mercedes a maximális hűtést biztosító motorburkolatot használja, amelynek a végén nagy nyílások vezetik ki a levegőt - ennek az ára természetesen nagyobb légellenállás. Ezen a képen látszik, hogy a Red Bull milyen sufnituninggal igyekszik gyors megoldást találni a túlmelegedési problémáira. Figyeljék az oldaldoboz alját!

11:57
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Bianchi már a negyedik

1:38.198-as köre a Marussia eddigi legjobbja Bahreinben - tegnap Chilton fél másodperccel lassabb volt. A csapat rengeteget nyert azzal, hogy a Ferrari motorjait választotta. A szezon elején, amíg a Renault küszködik, akár arra is esélyük lesz, hogy megszerezzék történetük első pontjait.

12:01
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Ebédszünet!

Az imént Ricciardo is megjelent a pályán, de a leintés pillanatában csak Massa, Vergne, Gutiérrez és Maldonado volt kint. Most fél óra szünet következik, aztán egészen 15.30-ig folytatódik a móka.

12:04
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A sorrend

A délelőtti végeredmény:

1. Pérez (Force India VJM 07) 1:35.570 - 33 kör
2. Alonso (Ferrari F14T) 1:35.634 - 45 kör
3. Button (McLaren MP4-29) 1:36.901 - 20 kör
4. Bianchi (Marussia MR03) 1:38.198 - 33 kör
5.Hamilton(Mercedes W05) 1:39.041 - 61 kör
6. Massa (Williams FW36) 1:39.323 - 44 kör
7. Vergne (Toro Rosso STR9) 1:39.756 - 30 kör
8. Gutiérrez (Sauber C33) 1:40.428- 42 kör
9. Ricciardo (Red Bull RB10) 1:40.867 - 15 kör
10. Maldonado (Lotus E22) 1:41.762- 24 kör
11. Ericsson (Caterham CT05) 1:42.516 - 22 kör

Akárcsak tegnap, péntek délelőtt is Pérez volt a leggyorsabb Forrás: Sahara Force India/Sahara Force India/James Moy Photography
12:34
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Zöld zászló!

A pályát megnyitották az ebédszünet után, de egyelőre senki nem sietett ki rá.

12:40
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Feloszlik a FOTA

Ez persze már nem igazán meglepetés, de a csapatok szövetsége szép lassan felbomlott: 2001 végén a Ferrari és a Red Bull, majd a Sauber és a Toro Rosso is kilépett, aztán az istállók közötti, eredendő érdekellentét szétmállasztotta a szervezetet. Ennél intőbb jel arra nézve, hogy a csapatok képtelenek lennének közösen menedzselni az F1-et, nem is kell...

12:49
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Csend van Bahreinben

Már 20 perce ki lehetne menni a bokszból, de egyelőre senki nem erőlteti meg magát. Addig itt a cikkünk arról, hogy a Renault mentességet kér a motorok ma éjféli homologizációs határideje alól.

12:58
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Két kerékcsere lehet az uralkodó

A Jordan korábbi technikai igazgatója, Gary Anderson úgy véli, általában véve ez a boksztaktika lehet az optimális az idén, bár egyelőre mindenki sötétben tapogatózik. Ezért a tesztek folyamán "tesztelnek 100 kg benzinnek, hogy megnézzék, az autójuk és a gumik miként fognak viselkedni a verseny elején; kb. 60 kg-mal, hogy ellenőrizzék ugyanezt az első kiállás után; és 30 kg-mal, hogy kapjanak információkat az utolsó etapra vonatkozóan" - mondta az Autosportnak. "Azt senki nem akarja felfedni, hogy milyen köridőre képes az autója, ezért biztos nem mennek 30 kg alá, hacsak nem kell lenyűgözniük a szponzoraikat."

13:03
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Autók a pályán

Maldonado és Ericsson megtörte a csendet a Lotusszal illetve a Marussiával. A Caterham ebéd előtt új alkatrészeket szerelt az autójára.

13:05
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Maldonado javít

1:41.613-ra faragja le az idejét, de így is marad a 10. helyen. Alonso és Bianchi is kihajtott a pályára: akcióba lendülnek a csapatok.

13:12
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Piros zászló

Ma a harmadik. No, vajon melyik autó állt meg a pályán? Hát persze, hogy a Lotus. Maldonado leparkolta a 4-es kanyarnál, és biztonságban kiszállt belőle.

13:17
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Hosszabb etapokat tervez a Sauber

Délután több hosszabb etapot próbálnak majd teljesíteni, amelyek összességében kitesznek egy teljes versenytávot. Igazi versenyszimulációt azonban csak holnapra terveznek. Gutiérrez eddig 34 kört tett meg ma. 

13:20
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Elszállították a Lotust

Hamarosan folytatódhat a gyakorlás, bár Bahreinben rendszerint tovább tart a piros zászlós időszak, mint a spanyolországi teszteken. Maldonado egyébként 6 kört tudott megtenni egyhuzamban, mielőtt a Lotus megadta magát.

13:24
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Generátorhiba a Mercedesnél

Az Auto Motor und Sport szerint ez az oka annak, hogy Hamilton a szünet óta mindössze egyszer járt a pályán. Közben még mindig piros zászló van érvényben. Maldonado autója állítólag füstölt a leállás után, de még nem tudni, mi romlott el.

13:28
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Zöld zászló

Az edzés újraindult, de a csapatok egyelőre nem tolonganak a bokszkijáratnál. Végül Ricciardo Red Bullja töri meg a csendet, talán most érdemben is tudja növelni köreinek számát. 

13:32
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Ricciardo javít

Előreugrott a 6. helyre, miután az etap első mért körében rögtön 1:39.155-ös időt futott. A többieknek azért még nem kell tartaniuk a Red Bull tempójától, Pérez idejétől így is 3,5 másodperccel elmarad.

13:35
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Nagy a forgalom

Pérez, Alonso, Massa, Hamilton, Vergne és Gutiérrez is a pályán van. A Sauber mexikói versenyzőjének sikerült is javítania, 1:39.976-os körével ma először tudott 1:40 alatti kört futni.

13:40
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Lángra kapott a Lotus

A csapat a Twitteren elismerte, hogy az E22-t egy "tüzes bemutató" után kellett visszaszállítani a garázsba, ahol most alaposan átvizsgálják. Négy versenyző kivételével most mindenki a pályán köröz, de az elmúlt percekben senki nem javított. Lehetséges, hogy a Williams megint belekezdett egy versenyszimulációba.

13:44
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Még bírja a Red Bull

Ricciardo már 7 kört tett meg egyhuzamban, és még mindig kint van a pályán. A generátor megjavítása után Hamilton is visszatért a pályára.

13:48
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Vége Maldonado napjának?

A Lotus nem biztos benne, hogy a venezuelait a tesztnap vége előtt még ki tudják küldeni a pályára. Még vizsgálják, mi okozta a tüzet. 

13:53
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Alonso hosszabb etapot fut

A lágy gumikat teszteli. A pályán lévők közül most Massa a leggyorsabb, de ő is csak 1:42-es köröket fut. 

13:58
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Bianchi már 50 körnél jár

Egyelőre nagyon jól alakul a Marussia napja, csak a Williams, a Ferrari és a Mercedes teljesített náluk több kört, ráadásul továbbra is a tabella 4. helyén állnak.

14:00
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Ricciardo egyenletes köröket fut

Most ő a leggyorsabb versenyző a pályán, bár a legjobb idejénél stabilan 2 másodperccel lassabb - 1:41.1-es - köröket fut. A Williams közben azt magyarázza a Twitteren, hogy mindegyik hosszabb etapjuk különbözik kicsit, eltérő beállításokat próbálgatnak. 

14:07
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A sorrend

Két és fél órával a nap vége előtt így állunk:

1. Pérez (Force India VJM 07) 1:35.570  - 45 kör
2. Alonso (Ferrari F14T) 1:35.634 - 66 kör
3. Button (McLaren MP4-29) 1:36.901  - 20 kör
4. Bianchi (Marussia MR03) 1:38.198  - 52 kör
5.Hamilton (Mercedes W05) 1:39.041 - 72 kör
6. Ricciardo (Red Bull RB10) 1:39.155 - 29 kör
7. Massa (Williams FW36) 1:39.323 - 61 kör
8. Vergne (Toro Rosso STR9) 1:39.756  - 35 kör
9. Gutiérrez (Sauber C33) 1:39.976- 50 kör
10. Maldonado (Lotus E22) 1:41.613- 31 kör
11. Ericsson (Caterham CT05) 1:42.516 - 35 kör

14:11
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Felfújják a dupla pontok jelentőségét

Az FIA elnöke, Jean Todt szerint az emberek túl sokat foglalkoznak az idén bevezetésre kerülő dupla pontos szabállyal, pedig ennek jelentősége valójában nagyon kicsi. "Igazából nem vagyok túl izgatott miatta" - mondta a dupla pontokról. "Sok más dologhoz viszonyítva ez egy elenyésző tényező." Todt szeretné, ha a csapatok inkább a költségcsökkentés kérdésével foglalkoznának. Szerinte nincs szükség csapatonként 800 emberre ahhoz, hogy két versenyautót felkészítsenek 20 versenyre. 

14:16
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Nincs hír a McLarenről

Button a délelőtti lerobbanása óta még mindig nem járt a pályán, továbbra is csak 20 kör áll a neve mellett. Közben Hamilton a leggyorsabb a viszonylag forgalmas pályán, 1:39-es köröket fut.

14:20
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Bizakodik a Caterham

Annak örülnek a Twitteren, hogy ezen a délutánon egyelőre megbízhatóbbnak bizonyult az autójuk, mint korábban. Bár a legjobb köridőtől 6,9 másodperccel elmaradnak, ők elégedettek a 35 megtett körrel.

14:25
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Jól halad a Sauber programja

Egyelőre sikerül teljesíteniük, amit elterveztek: Gutiérrez hosszabb etapokat fut, és a bokszkiállásokat is gyakorolják. Ricciardo közben már 30 körnél jár, a nehéz délelőtti kezdet után talán belelendül a Red Bull. 

14:30
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A Lotus befejezte mára

A Twitteren megerősítették, hogy a nap végéig már nem tudják újra pályára küldeni Maldonadót, az E22-ben keletkezett tűz okát továbbra is vizsgálják. A csapat újabb gyenge napot zárt: csak 31 kört tettek meg, és Maldonado legjobb ideje a 10. helyre elég.

14:32
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Ricciardo a negyedik

1:37.685-ös körrel fért be Bianchi elé, ez több mint 2 tizeddel gyorsabb, mint amire tegnap képes volt. Az élmezőnytől így is több mint 2 másodperccel elmarad. Közben kiderült, hogy a közepes gumikat használta.

14:38
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton már 87 kört tett meg

Most éppen a garázsban van, de a csapat jelezte, hogy már készen is áll egy újabb etapra. A megtett körök számát tekintve Alonso szorosan követi őt, már 86 kör áll a neve mellett. A sereghajtó továbbra is a McLaren 20 körrel.

14:42
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Többen futnak versenyszimulációt

A köridőket nehéz összehasonlítani, hiszen eltérő programon vannak. Pérez a lágy gumikon 13 kört tett meg, Massa pedig a bokszkiállása előtt 21 körig bírta a közepeseken. Értelemszerűen Pérez etapja volt gyorsabb. 

14:46
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Ricciardo már a 3.

1:36.340-es kört futott, először fordult elő idén, hogy a Red Bull 1:37 alatti időre volt képes Bahreinben. 36 körnél jár,  mindjárt utoléri Ericssont. 

14:52
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A Ferrari a kerékcserét gyakorolja

Éles helyzetet próbáltak szimulálni, a szerelők csak akkor futottak ki a garázsból, amikor Alonso az utolsó kanyarba fordult be. Közben megtudtuk, hogy Ricciardo a lágy gumikon futotta meg eddigi legjobb idejét, csakúgy, mint korábban Pérez és Alonso. A Red Bull az egyetlen mért kör után vissza is tért a bokszba.

14:58
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Probléma a Williamsnél?

Úgy tűnik, Massa idő előtt befejezte a versenyszimulációját: futott egy lassú, 1:54-es kört, majd a bokszba hajtott. Most Alonso a leggyorsabb a pályán, és már a legtöbb kört is ő tette meg, 99-et.

15:04
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A sorrend

Másfél óra van hátra, a jelenlegi állás:

1. Pérez (Force India VJM 07) 1:35.570  - 80 kör
2. Alonso (Ferrari F14T) 1:35.634 - 101 kör
3. Ricciardo (Red Bull RB10) 1:36.340 - 37 kör
4. Button (McLaren MP4-29) 1:36.901  - 20 kör
5. Bianchi (Marussia MR03) 1:38.198  - 61 kör
6Hamilton (Mercedes W05) 1:39.041 - 89 kör
7. Massa (Williams FW36) 1:39.323 - 87 kör
8. Vergne (Toro Rosso STR9) 1:39.756  - 52 kör
9. Gutiérrez (Sauber C33) 1:39.976- 66 kör
10. Maldonado (Lotus E22) 1:41.613- 31 kör
11. Ericsson (Caterham CT05) 1:42.516 - 37 kör

15:08
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Ericcson autója leállt

A tesztet azonban nem kellett megszakítani: a Caterham a bokszbejáratnál adta meg magát, a szerelők így gyorsan odafutottak, és eltolták az útból. 

15:14
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Ricciardo tovább javít

Több mint 20 perces szünet után visszatért a pályára, és azonnal bevitte 1:36 alá a Red Bullt. 1:35.743-as idejével már csak 173 ezreddel marad el Pérez mögött.

15:17
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Vergne is gyorsult

Egy tizedet tudott lefaragni az idejéből, maradt a 8. helyen. Pérez közben jó etapot fut, stabilan 1:39-es köröket autózik. 

15:21
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A Red Bull lágy gumin volt kint

A legutóbbi etapjához hasonlóan ezúttal is egy mért kört teljesített, majd vissza is tért a bokszba. Az utolsó szektorban egyébként megfutotta az abszolút legjobb időt. Közben Pérez és Alonso lassan befejezi a versenyszimulációját.

15:26
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Button a pályán

Megszerelték a McLarent, a brit hosszú szünet után újra kihajtott a garázsból. Egyelőre óvatos, 1:42-es köröket autózik. Még egy órát tesztelhet.

15:31
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A Mercedes napjának is vége

Maldonadóhoz hasonlóan Hamiltonnak is idő előtt be kell fejeznie a tesztelést, miután a W05-ben elromlott a váltó. Összesen 89 kört tett meg, ennél több időt eddig csak Alonso és Pérez töltött a pályán.

15:33
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Alonso befejezte a versenyszimulációt

Úgy tűnik, minden a Ferrari tervei szerint alakult. A spanyol háromszor járt a bokszban, az egyes etapokban szuperlágy, lágy, közepes, majd ismét lágy abroncsokat használt.

15:38
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Piros zászló

Negyedszer kellett megszakítani a mai tesztnapot. Úgy tűnik, ezúttal a Caterham robbant le, pedig nemrég pont arról számoltak be, hogy ma megbízhatóbb az autójuk. 

15:43
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Kigyulladhatott a Caterham

Az autót beteríti a poroltó habja. Ericsson vélhetően a bokszból kivezető körén állt meg, és a 4-es kanyarban parkolta le az autóját. Valószínűleg a McLaren örül a legkevésbé a piros zászlónak, hiszen így az utolsó órát sem tudják teljes mértékben kihasználni.

15:49
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Tisztítják a pályát

Folyadék került a pályára ott, ahol Ericsson Caterhame megállt, ezért még várnunk kell a zöld zászlóra. Az autót is lassan szállítják vissza a bokszba, még csak félúton jár.

15:54
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Zöld zászló

Újra megnyitották a pályát, a csapatoknak fél órájuk maradt arra, hogy befejezzék a mai programjukat. Button és Gutiérrez azonnal elhagyja a bokszutcát.

16:01
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A sorrend

Az állás fél órával a tesztnap vége előtt:

1. Pérez (Force India VJM 07) 1:35.570  - 92 kör
2. Alonso (Ferrari F14T) 1:35.634 - 107 kör
3. Ricciardo (Red Bull RB10) 1:35.743 - 44 kör
4. Button (McLaren MP4-29) 1:36.901  - 30 kör
5. Bianchi (Marussia MR03) 1:38.198  - 61 kör
6Hamilton (Mercedes W05) 1:39.041 - 89 kör
7. Massa (Williams FW36) 1:39.323 - 87 kör
8. Vergne (Toro Rosso STR9) 1:39.636  - 61 kör
9. Gutiérrez (Sauber C33) 1:39.976- 88 kör
10. Maldonado (Lotus E22) 1:41.613- 31 kör
11. Ericsson (Caterham CT05) 1:42.516 - 55 kör

16:05
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Csak egy versenyen duplázzák a pontokat

A csapatfőnökök nem fogadták el azt a javaslatot, hogy a szezon utolsó három futamán osszanak dupla pontokat a versenyzőknek és a csapatoknak. Az eredeti terveknek megfelelően így csak Abu-Dzabiban fog több pontot kapni az első 10 helyezett.

16:07
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Massa a negyedik

1:36.691-es körrel ugrott Button, Bianchi és Hamilton elé. Ma először fért be 1:37 alá, de Bottas tegnapi idejétől még így is fél másodperccel elmarad.

16:11
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

A Caterham is befejezte

Ericsson már biztosan nem hajt ki a pályára. A Caterham megerősítette, hogy "egy műszaki hiba tüzet okozott" az autóban, ezért a CT05-öt most alaposan átvizsgálják.

16:15
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Bekapcsolták a világítást

Bahreinben már elmúlt 17 óra, a nap kezd lemenni, ezért a pálya körül felkapcsolták a fényeket. Idén egyébként a verseny történetében először éjszakai futamot rendeznek a szahíri pályán. 

16:19
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Pérez is elérte a 100 kört

Alonso után ő második, akinek ez sikerült ma. Még Gutiérreznek van esélye, ő 98 körnél jár. Massa közben megint lefaragott egy tizedet az idejéből, de maradt a 4. helyen.

16:25
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Az utolsó percekben járunk

A csapatok megpróbálják kihasználni a hátralévő időt, Pérez, Alonso, Ricciardo, Gutiérrez, Massa és Button is a pályán van. Ahhoz képest, hogy a McLaren neve mellett a nap nagy részében 20 megtett kör állt, kis vigaszt jelenthet számukra, hogy Button már a 46. körét futja.

16:28
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Így égett meg a Caterham

A Sky Sports által közzétett képet elnézve érthető, hogy Ericssonnak idő előtt be kellett fejeznie a tesztelést.  

16:32
február 28, 2014
Vágólapra másolva!

Vége a napnak

Bianchi még javított az utolsó percekben, de maradt a 6. helyen. A csütörtöki tesztnapot is Sergio Pérez zárta az élen, mögötte Alonso, Ricciardo és Massa végzett. A Red Bull a döcögős kezdetek után a nap végére feltámadt, a Lotus napja viszont ismét kudarcba fulladt. Köszönjük a figyelmet! Hamarosan bővítjük a cikket a teljes eredménylistával és a részletes összefoglalóval. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!