Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Újszerű elképzelései megvalósításához a Disney cég szerződtetni akarja Jüen Wo-Ping filmrendező-koreográfust, aki több híres akciófilm harcjeleneteit tervezte már. Új feladata hasonló lenne a korábbiakhoz, most is a fantázia birodalmába kellene elvezetnie a nézőket, akik a rendező segítségével új oldaláról ismerhetnék meg Hófehérkét. Az idősebb nézők, eddig példátlan módon, láthatnák, hogy gyermekkori kedvencük akciófilmbeli alteregója naiv kedvesség helyett kungfu-tudásával válaszol a rosszaknak. A terv megvalósulása esetén pedig a később eszmélkedőknek egyszerre juthat majd eszébe Hófehérkéről a keleti harcművészet és a tisztaság.

A tervezett akciófilm főszereplőnője egy jó rúgóképességekkel rendelkező asszony, aki az 1890-es években beáll hét harcművész saolin szerzetes mellé küzdeni az általuk jobbnak remélt jövőért. A gyors végtagú szerzetesek a történet szerint nagyon ragaszkodnak a nőhöz, akiről azt gondolják, hogy a kezében tartja a világ sorsát.

A klasszikus mese újszerű megközelítésének oka, hogy a Disney a harcjelenetekkel dúsított filmek piacán sem akar lemaradni. Az akciójelenetek tervezésében kipróbált Ping jelenleg Quentin Tarantinóval dolgozik, akinek korábbi, Jackie Brown című filmjében is sokat segített. A koreográfus korábban többek között részt vett a Mátrix, a Tigris és Sárkány, valamint számos Jackie Chan-film elkészítésében is. Rendezőként is több tucat filmet készített, de ebben a státusban a Hófehérke-feldolgozás lenne az első angol nyelvű munkája.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről