Nolte felfüggesztett börtönbüntetést kapott

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Nick Nolte egy megtört ember ábrázatával hallgatta végig az amerikai bíróság döntését, melyet a drog és alkohol befolyásoltsága alatt történő autóvezetése ügyében hozott. 2002. szeptember 11-én ugyanis a Pacific Coast Highwayn közlekedő autósok arra lettek figyelmesek, hogy egy kocsi feltűnően szabálytalanul közlekedik, össze-vissza cikázik a sávok között, sofőrje pedig mintha egyáltalán nem tartaná uralma alatt a járgányt.

Forrás: MTI

Nolte később úgy nyilatkozott, hogy jól érezte magát a helyen, és már nagyon megbánta, hogy abban az állapotban ült volán mögé. "Ez az egész ügy olyan, mintha Isten küldte volna, hogy újra a helyes útra térítsen. Én magam is gyűlöltem a helyzetet, és ki akartam szállni belőle. Végülis 1989 és 1999 között - tíz évig - tisztán éltem."

Ez mostantól három éven keresztül ismét így lesz - ezt a bíróság garantálja. Lawrence Mira bíró ugyanis komoly ellenőrzést szabott ki Noltera. Az 500 dolláros pénzbírságon túl három év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Ezidő alatt egy 90 napos kurzuson vesz majd részt, mely a biztonságos autóvezetésre oktatja, és azt is rendszeresen vizsgálják majd, hogy sikerült-e leszoknia káros szenvedélyeiről. Hetente kell résztvennie drogkonzultáción, olykor-olykor szúrópróbaszerű ellenőrzést tartanak majd nála, és egy 12 lépcsős elvonókúrára is beutalták.

"Remélem, sikerül Önnek megszabadulnia a függőségtől - mondta neki a bíró. - De ha esetleg problémája akad, én visszavárom" - tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!