Csütörtöktől a mozikban a Halj meg máskor!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: Intercom"Amikor először felkértek, hogy játsszam el a legendás ügynököt, reszketés futott végig rajtam. Természetesen magam is Bond-filmeken nőttem fel, és Sean Connery volt az a férfi, akivel titkos álmaiban megmérkőztem, és akit még titkosabb álmaiban le is győztem. Később - magamhoz térve ezekből az álmokból - csupán arról ábrándoztam, bárcsak valaha olyan jó színész lehetnék, mint amilyen ő" - emlékszik Pierce Brosnan. És ha Sean Connery pozíciója megdönthetetlennek tűnik is a minden évben szavazásra bocsátott Bond-versenyben, Brosnan alakítását aligha érheti negatív kritika.

A négy epizód alatt - melyet már csak egyetlenegy követ majd - szinte összeforrt alakja a titkosügynökével. Ebben azonban sok munkája van a színésznek, aki így vall a szerepformálásról: "Korábban már volt alkalmam kiismerni James Bond karakterének különböző vonásait: játszottam dúsgazdag úriembert, gátlástalan szoknyapecért, és himbálóztam szakadék felett azelőtt is. Nem az efféle jellegzetességek kidolgozása okozott gondot számomra. A kemény dió az volt, hogyan legyek képes eleget tenni az elődeim által felállított követelményeknek, hogyan üssem meg a mértéket, vagy netalán, miképp nyújtsak mást, valamivel többet. Ezzel a nehézséggel még most, a negyedik Bond-film forgatásakor is szembe kellett néznem."

Brosnan ezúttal is úgy közelített a feladathoz, ahogy korábban: előbb fejben rakta össze az általa sugározni kívánt képet. Állítása szerint nem tartozik az ún. "ösztön-színészek" közé, jobban szereti az szerepépítés intellektuális oldalát. Az akciójelenetekre természetesen másképp kellett készülni, hiszen a Halj meg máskor! nagy kihívások elé állította ezen a téren is.

A cselekmény szerint James Bondot legújabb titkos küldetése az Észak- és Dél-Korea közötti demilitarizált övezetbe szólítja, csakhogy nem teljesítheti feladatát, mert egy titokzatos áruló aknamunkájának következtében fogságba kerül. 14 hónap telik el, míg az NSA vezetője, Falco (Michael Madsen) nyélbe üt egy fogolycsere-akciót a kiszabadítására: Bondért a korábban Dél-Koreában leleplezett Zaót ajánlják fel a britek. A fogolycserének azonban nagy ára van, Bondnak M (Judi Dench) utasításásra fel kell hagynia ügynöki tevékenységével.

Bond azonban nem olyan ember, aki egykönnyen feladja. Noha korábban mindig szentírásnak tekintette felettesei szavait, ezúttal fittyet hány főnökei utasításaira, és - egy hongkongi, illetve egy kubai kitérő után - Londonba indul, hogy felkutassa és leleplezze a titokzatos kilétű árulót. Innen Izlandra viszik a nyomok , ahol segítőre akad a csábos Jinx (Halle Berry), és ellenségre a rideg Miranda Frost (Rosamund Pike) személyében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről