Clint Eastwood újra az űrben

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Clint Eastwood újra rendez. Az idős kora ellenére aktív sztár végre megvalósítja régóta dédelgetett álmát és filmvászonra adaptálja az első holdralépő asztronauta, Neil Armstrong életét.

A 73 esztendős színész-rendező-producer nem előszőr merít ihletet a világűrből, az 2000-ben bemutatott Űrcowboyokban válogatott színészcsapatot (Tommy Lee Jones, Donald Sutherland és James Garner) hozott össze, hogy eljátszák a kivételes űrhajósok történetét. Eastwood tervezett új produkciójban azonban nem tűnik fel, mint színész, a filmet csak és kizárólag rendezőként, illetve producerként kívánja jegyezni, a projektet ugyanis Eastwood saját produkciós cége, a Malpaso gyártja majd, a Warner Brothers vállalat közreműködésével.

A sztár terveinek komolyságát bizonyítandó, már meg is szerezte a Pulitzer-díjas történész, James R. Hansen által papírra vetett Armstrong-életrajzot. A "First Man - A life of Neil Armstrong" című könyvből készülő forgatókönyv várhatóan 2004 végére készül el.
A színész-rendezőt teljesen lenyűgözte a világhírű asztronauta története, s elszántan hisz abban, hogy a sztori nézők millóit vonzza majd a mozikba.

Clint Eastwood jelenleg legújabb filmjének, a Mystic River című krimi utómunkálatain dolgozik. A film Dennis Lehane bestsellere alapján készült produkciót maga Eastwood rendezte, a főbb szerepbekben pedig olyan sztárok láthatók, minSean Penn, Tim Robbins, Laurence Fishburne, Kevin Bacon, Laura Linney és Marcia Gay Harden.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről