Nem lelik az Apám beájulna főszereplőnőjét

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Sas Tamás rendező új filmje a 14-24 éves korosztályt célozza meg, mivel az Apám beájulna című könyv cselekményét dolgozza fel: két 17-18 éves lány kalandos nyarát barátsággal, kalandokkal és a felnőtté válás nehézségeivel. A stáb még nem találta meg az egyik főszereplőt, Barbit, akinek nem csak szépnek, de az összetett karakter megformálása miatt tehetségesnek is kell lennie. A válogatások több lépcsőben zajlanak. A stáb nem csak ügynökségeket keresett meg, de középiskolákba is ellátogatott az első beszélgetések kedvéért. A következő megmérettetésen pedig már a forgatókönyv egy-egy részletét kell előadniuk a jelentkezőknek. A felhívás még most is érvényes, aki kedvet érez a szerepléshez, a Megafilm központi telefonszámán jelentkezhet.

Sas Tamás eddigi munkái

Szerelemtől sújtva (2002); Bozsik Yvette (2001); Kalózok (1999); Rosszfiúk (1999); Presszó (1998); Romani Kris - Cigánytörvény (1998); Tamás és Juli (1997); Csajok (1995); Gyerekgyilkosságok (1993); A nyaraló (1992); Árnyék a havon (1991); Gondviselés (1986); W (1985)

Sas Tamás az Apám beájulna feldolgozásával új filmes műfajjal szeretne berobbanni a mozikba, a rendező saját elmondása szerint olyan alkotást tervez, amilyen még nem készült Magyarországon. A vígjáték - amelynek operatőre Ragályi Elemér - sok humort, nyelvi játékokat, különleges vágási technikával készülő, klipszerű képsorokat ígér. A másfél órás film - az alkotók vágya szerint - laza szórakozást kínál a fiataloknak, akik számára azért üzenet is érkezik az életben szükséges viselkedési mintákkal kapcsolatban. A görög-magyar koprodukció forgatása május végén kezdődik Kréta szigetén, a kész mű december 6-án kerül a mozikba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!