Kritizáld A Gyűrűk Urát, betörik a fejed

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Mark Brown, a Chicago Sun-Times újságírója elmarasztaló filmkritikát írt A Gyűrűk Ura című moziról. Brown szerint a háromórás film megtekintése fárasztó, unalmas és értelmetlen időtöltés. Írására azonnal rajongók hada csattant fel, és e-mailjeikben többen is teljesen idiótának nevezték a férfit.

Brown meglepődött a heves reakciókon, hiszen véleménye szerint rengetegen egyetértenek kritikájával, azaz unalmasnak találták a 13 Oscar-díjra jelölt filmet. Állításának bizonyítására most felhívást intézett az olvasóhoz, amelyben azt kéri tőlük, hogy alapítsák meg A Gyűrűk Urát gyűlölök klubját.

A kritikus az őt támadó e-mailek egy részét nyilvánosságra hozta a "Bored of Rings, gored by film fans" című cikkében. Az egyik olvasó például azt írta Brownnak: "Nem kell több mint három másodperc odafigyelés ahhoz, hogy felismerhetővé váljék, a filmtörténet egy mesterművével van dolgunk. Persze ehhez szükség lenne képzelőerőre, intelligenciára és arra a képességre, hogy belehelyezzük magunkat a hősök bőrébe. Úgy látszik, erre ön nem képes, talán egy barlangi troll összelapította azt a fafejét."

Korábban:

13 Oscar-díjra jelölték A Gyűrűk Urát

Ajánlat:

Az [origo] oldala A Gyűrűk Uráról

A Bored of Rings, gored by film fans című cikk

Fórum:

A Gyűrűk Ura

Könyvajánló:

Tolkien: A Gyűrű keresése

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!