A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Cápák megismerésére és tudományos expedíciókra használják A cápa hajóját

Jaws (1975) USA Cinéma requin SHARK squale bateau navire vaisseau BOAT ANIMAL animaux marin Animal sailor HORIZONTAL
LES DENTS DE LA MER Jaws Year: 1975 - USA Director: Steven Spielberg
Vágólapra másolva!
A cápa című filmklasszikus híres hajója, az Orca egy másolata ismét vízre száll, ám ezúttal nem cápákra vadásznak vele, hanem éppen ellenkezőleg: a cápák megismerésére és tudományos expedíciókra használják majd.
Vágólapra másolva!

Az Orca Steven Spielberg 1975-ben bemutatott klasszikus horrorjának híres hajója volt. A filmben két Orca nevű hajót is használtak, ezeknek most felújítás alatt álló hasonmása, amelyet korábban homárhalászatra használtak, az Orca III. nevet kapta.

Környezetvédő aktivisták és a film rajongóinak egy csoportja fogott össze, hogy az idős hajót felújítsák Martha's Vineyardon, a szigeten, amelynek környékén Spielberg a filmet forgatta.

A hajó újrahasznosításának egyik motorja a szigetről való David Bigelow. Mint mondta, ha befejeződik a felújítás, az Orcát a cápákkal kapcsolatos ismeretterjesztésre használják majd, és kutatási célokra is átadják tudósoknak.

Segítségére volt mások mellett a közelmúltban meghalt Lee Fierro is, aki a filmben annak idején az egyik áldozat anyját játszotta.

A cápa Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Bigelow szerint

Mint mondta, a hajó őszre elkészül, és tavasztól már munkába is állhat.

A projekten dolgozik még Joe Alves, a film egykori látványtervezője és Chris Crawford is, aki az eredeti Orcát alakította át a filmhez 1974-ben.

A Beneath The Waves elnevezésű környezetvédő csoport már bejelentette, hogy szeretné felhasználni expedícióihoz a hajót. A csoport igazgatótanácsában ott van Wendy Benchley is, a regényíró Peter Benchley özvegye, akinek 1974-ben megjelent könyve alapján a film forgatókönyve készült.

- fogalmazott az író özvegye.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!