Online emlékeznek meg a Paramount stúdió legendás magyar alapítójáról

Adolph Zukor NULL VERTICAL
Adolph Zukor Adolph Zukor Adolph Zukor
Vágólapra másolva!
Csütörtökön Zukor Adolph-emléknapot rendez a Magyar Hollywood Tanács a Paramount magyar alapítójának tiszteletére. A 147 éve, Ricsén született filmmogulról Zoom-konferenciával emlékeznek meg - áll a Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleményében.
Vágólapra másolva!

A Magyar Hollywood Tanács elnöke, Bokor Balázs hangsúlyozta, hogy Zukor Adolph a Hollywood-i filmgyártás létrehozásának meghatározó alakja.

A Tanács által nemrég róla készített Ricsétől Hollywoodig című film jól mutatja be azt, hogy Zukor sohasem felejtette el magyar gyökereit, mindig büszke volt magyarságára.

A Tanács éppen ezért küldetésének tartja Zukor és a többi hollywoodi magyar emlékének megőrzését. Nem véletlen az, hogy a filmmogul szülőhelyén bontotta zászlaját 2017-ben a Magyar Hollywood Tanács.

A helyi Zukor Adolph Művelődési Házban elhelyezett emléktábla minden évben alkalmat kínál arra, hogy széles körben elevenítsék fel Zukor emlékét.

A Tanács kapcsolatban van Zukor Los Angelesben élő leszármazottjaival is, akik örömmel veszik, hogy rokonukat komoly figyelem övezi szülőhazájában. A Tanács szakmai elismerése, a Zukor Adolph-díj - amelyet eddig egyebek között Herendi Gábor, Rófusz Ferenc, Káel Csaba, Koltai Róbert kapott meg - 2021 tavaszán is megvalósul, már érkeznek az ajánlások.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről