A Variety mutatta be a Berlinalén versenyző magyar film első előzetesét

Vágólapra másolva!
A nagy presztízsű Variety exkluzívan mutatta be a Természetes fény című magyar film első előzetesét. A Nagy Dénes rendezte, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült háborús film a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütál majd, mint azt korábban megírtuk.
Vágólapra másolva!

A Závada Pál regénye alapján készült film

A keleti fronton harcoló alakulatok mellett csaknem százezer magyar katona teljesített szolgálatot a front mögötti területeken. Semetka István, egy magyar földműves, szakaszvezetőként teljesít szolgálatot az egyik gyalogos honvéd alakulatnál, amely a vidéket járva eldugott orosz falvakban illegális partizáncsoportok után kutat.

A Természetes fény magyar-lett-francia-német nemzetközi koprodukcióban, a Campfilm gyártásában, a Mistrus Media, a Lilith Films, a Propellerfilm és a ZDF Arte, a Novak Prod és a Proton Cinema koprodukciójában a Nemzeti Filmintézet, a Magyarországi filmszakmai adókedvezmény, az Eurimages, a CNC – Aide aux Cinemas du Monde, a National Film Centre of Latvia, a Riga City Council és a Kreatív Európa Media program támogatásával készült.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!