A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Sokba került a rengeteg új tag az Oscar-díjakat osztó akadémiának

oscar,díj,parti
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A korábbi évekhez képest kevesebb taggal bővítik idén az amerikai filmakadémiát.
Vágólapra másolva!

A testület, amely az utóbbi években a létszámának növelésével akarta elérni, hogy a tagság sokszínűbb legyen, a korlátozást azzal magyarázta, hogy jobb szolgáltatást akarnak nyújtani a meglévő tagságnak.

Az utóbbi években évente 800-950 színészt, rendezőt, operatőrt, producert és más filmkészítőt vettek fel az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) tagjai közé a világ minden tájáról.


A filmakadémia szerdai közleménye szerint idén ehhez képest felére csökkenti az új tagok számát, mivel a korábbi, évenként 10 százalékos tagságbővítés megterhelte a forrásait. Az új tagok számának korlátozása pedig lehetővé teszi a testület számára, hogy a meglévő tagoknak jobb szolgáltatást nyújtson - írták.

A filmakadémia szerint tavaly elérte azt a célt, amelyet 2016-ban tűzött ki maga elé, hogy megduplázza a testület női és színes tagjainak létszámát.

Mint hozzáfűzték, az AMPAS elkötelezte magát egy sor olyan program mellett, amelyek célja a "méltányosság és befogadás növelése a filmeken keresztül".

Az idei Oscar-díjkiosztó gálát áprilisban rendezték meg.

A húsz színészi díjból kilencet kapott meg nem fehér színész. A legjobb rendező díját a kínai származású Chloe Zhao nyerte el és egy dél-koreai színésznő, Jun Ju Dzsung vehette át a legjobb női mellékszereplő Oscarját.

Az amerikai filmakadémia hagyományosan júniusban hívja meg új tagjait a testületbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!