A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Návai Anikó lebukása, és más botrányok után új vezetőséget választott a Golden Globe-díjakat odaítélő újságíró-szervezet

Ez lesz Návai Anikó estélyi ruhája az Oscar-gálán trend
Vágólapra másolva!
Új vezetőséget választott a Hollywoodban Akkreditált Külföldi Tudósítók Szövetsége (HFPA), amely évente ítéli oda a Golden Globe-díjakat.
Vágólapra másolva!

A 85 tagú szervezet 12 tagú igazgatótanácsot választott soraiból, amelynek öt tagja korábban még nem töltött be ilyen tisztséget a HFPA-ban. Az igazgatók kétharmada nő. A szervezet tájékoztatása szerint az igazgatótanács most három külső igazgatót is választ, akik nem tagjai a HFPA-nak. Nekik az új tagok felvételének ellenőrzésében lesz fontos szerepük.

A szervezet támadások kereszttüzébe került az elmúlt évben korrupciógyanús működése és amiatt, hogy nem tett erőfeszítéseket a tagság etnikai sokszínűségének biztosítására.

A HFPA a bírálatok hatására a szervezet megreformálását jelentette be. A szervezet elnöke, Ali Sar felidézte, hogy a változások már nyáron elkezdődtek, és a mostani igazgatóválasztással egy új, megerősített vezetési struktúrát hoztak létre.

A Los Angeles Times februári cikke hívta fel a figyelmet a HFPA kétséges pénzügyi gyakorlatára, és arra, hogy a tagságban egyetlen fekete újságíró sem kapott helyet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!