A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNVadnai Jonatán
12:20VitorlázásFérfi egyes jolle
HUNMagyarország
14:30VívásHungary-Italy
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Ma debütál hazánkban a föld alatti Párizsban játszódó, megrendítő sorozat

NOX
NOX
Vágólapra másolva!
A meglehetősen feszített tempójú Nox ritka dinamikáját az érzékenyen festett, mély karakterek határozzák meg, akik minden részben a feje tetejére állítják a nézők pillanatnyi feltételezéseit. A sorozat nyíltan vállalja a francia főváros árnyoldalát, merészen szembenéz társadalmi problémáival és hús-vér szereplőkkel tölti meg az ábrázolt világot. A részletesen kidolgozott jellemeknek hála a nagyvárosi lét kevéssé ismert terhei hagymahéjakként hullanak le: hiszen senki nem az, akinek elsőre látszik – húzza alá a sorozat.
Vágólapra másolva!

A Nox első évadának cselekménye szerint a francia rendőrség elit egységének tagjaként Julie Susini társával egy bankrablóbanda nyomában van, akik rendre a Párizs utcái alatt megbúvó, háromszintes alagútrendszeren keresztül lépnek olajra, ám amikor úgy tűnik, rajtuk ütnek, a határozott és intuitív, kollégái által nagyra becsült Julie-nek nyoma vész a katakombákban.

A hatóságok tehetetlensége miatt édesanyja, Catherine, a magányos, konok és mindig mogorva exrendőr kezd kilátástalannak tűnő nyomozásba lánya egykori kollégája, a figyelmes és szelíd természetű Raphaël segítségével, hogy megoldják a mindkettejük számára egyaránt fontos ügyet, miközben meg kell küzdeniük saját démonaikkal is.

A nyomok a francia főváros ismeretlen világába, az évszázados múltra visszatekintő, több száz kilométer hosszú alagutakból, sírokból és barlangokból álló katakombák irányába vezetnek.

Több filmes műfajt is egyesít a francia főváros katakombáinak rejtélyeit feltáró francia krimi. Forrás: DIRECT ONE

A hátborzongató helyszín és az azt belengő misztikum önmagában olyan szürreális élmény, amelyet csak elvétve látunk képernyőn, ráadásul amellett, hogy egy gondosan felépített krimi, a Nox olyan megrendítő eseményeket, érzéseket és élethelyzeteket vesz górcső alá, amelyek szokatlan érzékenységgel ábrázolják a párizsi társadalom peremén élőket.

A magas színvonalú operatőri munkának köszönhetően az atmoszférateremtő naturalista-realista ábrázolás hosszú órákra a képernyő elé szegezi nézőit.

A Nox folyamatosan csavar egyet a cselekményszálon, amely egészen az utolsó képkockákig tartogat meglepetéseket, hiszen az erőviszonyok állandó mozgásban vannak.

A feszített tempójú sorozat ritka dinamikáját az érzékenyen festett, mély karakterek határozzák meg. Forrás: DIRECT ONE

A szakadatlan sorozatbeli hajsza vége az, ami kiemeli a hasonló tartalmak közül, ugyanis az ősz minden bizonnyal legkülönösebb szériája rendkívül szokatlan módon zárul.

A Direct One csatorna a Baron Noir francia politikai thrillerrel kezdte meg műsorszórását, melyet a Kemény leckék első két évada, valamint a ZeroZeroZero, a Paris Police 1900 és a Moscow Noir első évada követett. A Nox nyitó epizódjait ma, november 4-én, 21:30-kor tekinthetik meg a nézők, ezt követően csütörtökön és hétfőn két-két friss epizód nézhető majd meg a Direct One TV szolgáltató kínálatában ugyanebben az időben. A sorozatot további, izgalmas alkotások, követik majd, mint Az Ötödik (The Five) első évada, a Szélhámos Páros (Pros & Cons) első két évada és a Bízz Bennem (Trust Me) első két évada. A Nox első évadának utolsó részét november 11-én láthatják a nézők.

Annak köszönhetően, hogy a csatorna az előfizetők számára ingyenes Direct Now alkalmazásban is hozzáférhető, az egyes epizódok bárhol, bármikor megtekinthetők. Legyen szó mobiltelefonról, tabletről, okostévéről, vagy laptopról, a műsorok az összes közkedvelt platformon elérhetők, újraindíthatók, illetve 7 napig visszajátszhatók.

A hatóságok tehetetlensége miatt Catherine, az egykori rendőr kezd kilátástalannak tűnő nyomozásba lánya egykori kollégája, Raphaël segítségével. Forrás: DIRECT ONE

A sorozat – ahogy minden műsor – a premiert követően felkerül az applikáció videótárába is, ahol az egyes epizódok akár két évig is megtalálhatók.

További információ a csatorna honlapján, valamint Facebook és Instagram oldalán található.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!