A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMészáros Krisztofer
11:00TornaBodzás gyakorlat
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Oscar-díj: A közönség a Twitteren szavazhatott kedvenc filmjére

Batch 2 - 11.10.2020 SN_110320 Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) looks on at Spider-Man in Columbia Pictures' SPIDER-MAN: NO WAY HOME.
Pókember: Nincs hazaút
Vágólapra másolva!
A filmrajongók a Twitteren szavazhattak az év kedvenc filmjére, és a vasárnapi Oscar-díjkiosztó ceremónián ezt a közönségdíjat is átadják - emlékeztetett Will Packer, az idei Oscar-gála tévéközvetítésének producere.
Vágólapra másolva!

Packer szerint a rajongói díjjal a fiatalabb közönség érdeklődését akarták felkelteni, emellett úgy gondolják, segíthet a közösségépítésben és befogadóbbá is teszi a belterjesnek tűnő Oscar-gálát, amelynek díjairól a tízezer fős filmakadémiai tagság szavazata dönt - idézte a producert a Variety.com.

Az év legnépszerűbb filmjéről való szavazás ötlete már 2018-ban is felmerült, akkor azonban végül elvetették.

A rajongók kedvence (Fan Favourite) díjára most márciusban lehetett szavazni a mikroblogportálon. Bár a twitterezők által kiválasztott film nem kap Oscart, a rajongók kifejezhették véleményüket a 2021-es év legjobb filmjeiről, és szavazataikkal népszerű, de Oscarra nem jelölt produkcióknak is utat nyithattak a gálára.

Az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) díjátadó ceremóniája idén visszatér a Dolby Színházba, miután tavaly a világjárvány miatt a Los Angeles-i Union Pályaudvar épületében rendezték meg. A tavalyi közvetítés, amelynek nézettsége negatív rekordot állított be, abban is eltért a hagyományoktól, hogy a legjobb színész díjának átadásával zárult.

A díjat Anthony Hopkinsnek ítélték oda Az apa című filmben nyújtott alakításáért.

A vasárnapi adásban azonban ezúttal megint a legjobb film Oscar-szobrát nyújtják át utoljára.

A díjra A kutya karmai közt, a Belfast, a CODA, a Ne nézz fel!, a Vezess helyettem, a Dűne, a Richard király, a Licorice Pizza, a Rémálmok sikátora és a West Side Story című filmeket jelölték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!